Recuperats 224 mòbils i desmantellats tres domicilis convertits en punts de receptació a Barcelona i Hospitalet de Llobregat : Servei de Premsa

Recuperats 224 mòbils i desmantellats tres domicilis convertits en punts de receptació a Barcelona i Hospitalet de Llobregat

18/02/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El passat dimecres, 15 de febrer, agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella conjuntament amb agents de la Unitat d’Investigació, del Grup de Delinqüència Urbana i de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guardia Urbana, van detenir set homes, d’entre 21 i 43 anys, com a presumptes autors de delictes de pertinença a grup criminal i robatoris amb violència i/o intimidació. A més van desmantellar tres pisos convertits en punts de receptació al districte de Ciutat Vella de Barcelona i a Hospitalet de Llobregat en el que era un entramat que es dedicava a la posterior venda a l’estranger dels objectes sostrets.

La investigació es va iniciar a finals de 2022 quan els agents de la Guàrdia Urbana van rebre diverses informacions de veïns del districte de Ciutat Vella on explicaven la proliferació de robatoris a la zona i que feia que els autors d’aquests utilitzessin pisos ubicats al centre de la ciutat on feien la transacció de compra-venda d’objectes sostrets per posteriorment vendre’ls a altres països.

Les primeres vigilàncies i gestions d’investigació per l’equip conjunt de treball d’investigadors van constatar que hi havia una important afluència de persones relacionades amb el Pla d’Acció Tremall contra la multireincidència que accedien a pisos de Ciutat Vella de Barcelona i que es dedicaven habitualment a delictes contra el patrimoni tipus furt i especialment robatoris amb violència.

Els agents van aconseguir identificar els presumptes autors i van realitzar diversos comisos d’objectes sostrets a les persones que accedien als pisos per vendre els objectes que havien sostret a la via pública. D’aquesta manera, van localitzar tres pisos convertits en punts de receptació.

Amb totes les informacions i amb la resta d’indagacions realitzades, es va realitzar un dispositiu a primera hora del matí del dimecres 15 de febrer a dos domicilis de Ciutat Vella de Barcelona i un altre a l’Hospitalet de Llobregat. En l’operatiu els agents van detenir set persones i van recuperar 224 telèfons mòbils, 8 ordinadors, 11 tauletes, altres dispositius electrònics, així com diversos rellotges d’alta gamma, valorats en 60.000 euros, i plomes estilogràfiques, a més de 3.500 euros en efectiu. Els set detinguts acumulen més de 35 antecedents policials.

Actualment, els investigadors centren els seus esforços per relacionar els efectes sostrets amb objectes denunciats prèviament i així retornar-los als legítims propietaris.

Els detinguts van passar a disposició judicial ahir divendres i el jutge va decretar presó per a quatre dels detinguts i llibertat amb mesures cautelars per als altres tres.

ATENCIÓ: en el següent enllaç es pot descarregar vídeo de l’operatiu: https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2023/02/20230217_enregistrament.mp4

 





Paraules clau

prevenció/ seguretat/