L’Ajuntament reforça la cooperació internacional amb més de 7,6 milions d’euros en subvencions per a les ONG i entitats : Servei de Premsa

L’Ajuntament reforça la cooperació internacional amb més de 7,6 milions d’euros en subvencions per a les ONG i entitats

19/02/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament destina un pressupost de 7,76 milions d’euros a impulsar projectes de Cooperació i Educació per a la Justícia Global, 240.000 euros més que l’any anterior

La subvenció es dirigeix a entitats dedicades a la justícia global i la cooperació internacional. El termini de sol·licituds romandrà obert fins al 6 de març

L’Ajuntament de Barcelona ha reforçat la seva aposta per la cooperació internacional amb un increment del 3,19% de la dotació pressupostària per a la convocatòria de subvencions per a ONG i entitats que fan possible projectes per a la justícia global. Aquest increment es tradueix en 240.000 euros més destinats respecte a la convocatòria anterior, i això permet assolit un pressupost global de 7.760.000 euros. El consistori ha obert el termini perquè les entitats dedicades a la justícia global i a la cooperació internacional puguin sol·licitar aquestes subvencions per a les seves activitats de cooperació i educació, que romandrà obert fins al 6 de març.

Del pressupost total aplicat a la convocatòria d’ajuts duta a terme per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional (DJGCI), 5,44 milions corresponen al pressupost de l’any 2023 i 2,32 milions l’any 2024 per donar continuïtat als projectes plurianuals. D’aquesta manera, dedica el 67,57% del seu pressupost anual a finançar projectes de convocatòries públiques, tenint en compte la convocatòria de l’any en curs i les segones anualitats dels projectes pluriennals de la convocatòria de l’any anterior.

Amb aquest volum de subvencions i les altres accions dutes a terme per la DJGCI, el Govern Municipal compleix de nou el compromís de destinar el 0,7% dels ingressos propis a la Justícia Global i Cooperació Internacional, fita ja assolida, per primera vegada, l’any 2015.

La convocatòria preveu deu modalitats de projectes agrupades en tres programes: Cooperació per a la Justícia Global, Educació per a la Justícia Global; i Cooperació per a la Justícia Global a Ciutats Específiques, aquesta última centrada a reforçar els governs locals de les ciutats sòcies en el desplegament de les polítiques municipals. Enguany, com a novetat, en gairebé totes les modalitats s’ha augmentat l’import màxim que pot sol·licitar una entitat per projecte. A més, es valorarà que els projectes de cooperació incorporin accions comunicatives destinades a la ciutadania de Barcelona.

En aquesta convocatòria, el nombre màxim de projectes que cada entitat pot presentar són tres en total i, tal com s’ha tramitat en els últims anys, s’estableix únicament la via telemàtica per a la presentació de sol·licituds i documentació complementària, amb l’objectiu d’agilitar els tràmits i racionalitzar el nombre de documents a presentar.

Totes aquestes subvencions s’articulen al voltant de les quatre fites que pretén assolir la cooperació per a la justícia global: justícia econòmica, justícia ambiental, justícia de gènere, i el dret de les persones al refugi, a desplaçar-se i a migrar. Geogràficament, el Pla Director prioritza les ciutats d’Amman, Saïda, Tetuan, Tunis, poblacions de Cisjordània i Franja de Gaza (Mediterrània i Orient Mitjà); Maputo i Dakar (Àfrica Subsahariana); l’Havana i les ciutats colombianes implicades en el procés de pau (Amèrica Llatina i Carib), les quals són recollides com a tal en la convocatòria de subvencions. A més, en el Programa de Cooperació a Ciutats Específiques, s’estableix Sarajevo com a àmbit d’actuació preferent.

 

Convocatòria de concurs públic per a la concessió de subvencions en el marc del “Programa de Cooperació per a la Justícia Global”, “Programa de Cooperació per a la Justícia Global a Ciutats Específiques” i “Programa d’Educació per a la Justícia Global”





Paraules clau

cooperació internacional/ subvencions/