L’Ajuntament reforça les relacions amb la ciutat palestina de Nablus : Servei de Premsa

L’Ajuntament reforça les relacions amb la ciutat palestina de Nablus

22/02/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Una delegació del govern municipal de Nablus visitarà i es reunirà amb diferents àrees de l’Ajuntament per treballar en la possibilitat d’establir noves línies de cooperació i intercanvi tècnic entre ambdues ciutats

Aquest matí, la tinenta de Drets Socials, Justícia Global i Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha rebut a una delegació del govern municipal de Nablus, ciutat al nord de Cisjordània, que durant uns dies visitaran i es reuniran amb diferents àrees municipals per conèixer la feina de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

La visita s’emmarca dins el compromís del consistori amb la Comunitat Palestina de Barcelona, que té arrels a la ciutat de Nablus, amb l’objectiu de treballar en la possibilitat d’establir noves línies de cooperació i intercanvi tècnic entre ambdues ciutats. Per aquest motiu, la delegació es reunirà amb responsables de les àrees de residus i neteja, de projectes urbans, de relacions internacionals i una visita amb Bombers de Barcelona.

Tenint en compte que Palestina és una àrea geogràfica prioritària del Pla Director de Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona, amb aquesta primera visita es preveu definir noves línies concretes de cooperació tècnica per aquest any 2023. A més, durant la trobada, també s’ha fet un seguiment del projecte ‘Transversalització de gènere i empoderament econòmic a la municipalitat de Nablus’, una iniciativa per a incrementar les capacitats de Nablus per transversalitzar la perspectiva de gènere a les polítiques públiques de la ciutat.

La relació entre ambdues ciutats es remunta al 2005, any en que es va treballar en diferents projectes d’intercanvi, per exemple amb el Consell de Joventut de Barcelona així com en accions de cooperació tècnica, especialment amb l’objectiu d’augmentar les capacitats tècniques de treball i prevenció del Departament de Bombers de la ciutat de Nablus.





Paraules clau

Cisjordània/ Nablus/