Comencen les obres per implementar un carril de serveis al carrer Entença : Servei de Premsa

Comencen les obres per implementar un carril de serveis al carrer Entença

23/02/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els treballs, que arranquen diumenge, consisteixen en la substitució d’un carril de circulació del carrer d’Entença, entre la Gran Via de les Corts Catalanes i l’Avinguda de Roma, per un nou cordó de serveis

El projecte “Pacifiquem els entorns escolars del carrer Entença” va ser escollit i votat en els pressupostos participatius de l’Eixample i completa la reducció d’un carril que ja es va fer en el tram que va d’Avinguda de Roma a Josep Tarradellas

L’actuació, que estarà enllestida a mitjans de març, es completarà posteriorment amb la reurbanització de l’entorn escolar de l’escola Joan Miró

Aquest proper diumenge començaran els treballs per la implementació d’un nou carril de serveis al carrer d’Entença, entre la Gran Via de les Corts Catalanes i l’Avinguda de Roma. Les obres projectades consisteixen en la eliminació d’un carril de circulació per posar-hi serveis, seguint el mateix model que ja es va fer en el tram que va d’Avinguda de Roma a l’avinguda de Josep Tarradellas.

“Pacifiquem els entorns escolars del carrer Entença” és un dels projectes presentats i escollits per la ciutadania en el procés dels Pressupostos Participatius de l’Eixample i que ha estat llargament reivindicat per la comunitat educativa i les escoles i llars d’infants que es troben en aquesta via, com son Joan Miró, Àgora i Xiulet. La reducció d’un carril de circulació, al costat Llobregat, és un pas per pacificar aquesta via i disminuir la contaminació acústica i atmosfèrica que reclamaven les escoles i les entitats veïnals.

En l’actualitat, el carrer Entença, en l’àmbit d’actuació del projecte, és un carrer de xarxa bàsica amb dues voreres de 5 metres d’amplada i una calçada de 10 metres que consta de quatre carrils de circulació sentit muntanya, un d’ells de bus.

Els primers treballs, que es faran diumenge, seran el fresat i l’aglomerat del paviment de la calçada. Posteriorment es realitzaran els treballs de pintura per incorporar diferents serveis en el carril de circulació que s’elimina, que en alguns casos provenen de la reubicació dels eixos verds, i d’altres que s’implanten de nou:

Al primer tram, entre Gran Via i Diputació, degut a les obres que s’estan executant a plaça d’Espanya, en lloc del cordó de serveis que s’implementarà al resta de trams, es projecta un carril bus provisional que es pintarà en color groc.

En el tram situat davant l’escola Joan Miró, entre els carrers de Diputació i Consell de Cent, en aquesta fase s’ha previst la col•locació d’aparcament de bicicletes, tal i com es va acordar amb els promotors.

Les obres actuen sobre un àmbit de 9.644m2 i inclouen l’adequació i substitució de la senyalització vertical, d’acord amb la nova distribució del carrer. Està previst que s’executin en menys d’un mes.

 

La urbanització de l’entorn de l’escola Joan Miró ja està en tramitació dins un pac de 10 actuacions tàctiques

Properament, i per completar l’actuació, s’executarà l’entorn escolar pròpiament dit de l’escola Joan Miró, situada en el tram entre els carrers de Diputació i Consell de Cent. Es tracta d’una actuació tàctica que inclourà nova pintura, mobiliari i jardineres, i que se suma a la pacificació ja existent al xamfrà.

Es substituiran algun dels elements d’aparcament de bicis que ara s’instal·len per nou mobiliari i jardineres. La previsió és que aquest projecte, que ara es troba en període d’informació pública, es faci abans de l’estiu, amb l’inici d’obres previst pel mes de juny.

Aquestes obres formen part d’un pac d’actuacions guanyadores dels Pressupostos Participatius que inclou la reurbanització de cinc nous entorns escolars i cinc ecoxamfrans al carrer Aragó. A banda de Joan Miró, s’actuarà en els entorns de les escoles Pere IV i Institut Quatre Cantons (al districte de Sant Martí); l’escola Collaso i Gil  (Ciutat Vella) i l’escola Duran i Bas (Les Corts).

Pel que fa als cinc ecoxamfrans del carrer Aragó, tots ells a l’Eixample, s’urbanitzaran les cantonades de les cruïlles amb els carrers Entença, Viladomat, Compte d’Urgell, Nàpols, i Bruc.





Paraules clau

Eixample/ Entença/