L’Ajuntament de Barcelona demana la retirada de les tropes russes d’Ucraïna : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona demana la retirada de les tropes russes d’Ucraïna

24/02/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa ha rebut les entitats ucraïneses de Barcelona a l’Ajuntament, minuts abans de l’inici del consell plenari, on tots els grups municipals donen suport a una declaració institucional de condemna de la invasió russa

El consistori també es compromet a defensar el dret de les persones afectades per nanisme en una Declaració Institucional

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els representants dels grups municipals de Barcelona han rebut aquest matí, a l’Ajuntament de Barcelona, les entitats ucraïneses de Barcelona minuts abans d’iniciar el consell plenari de febrer, on està previst presentar una declaració institucional de condemna de la invasió russa a Ucraïna.

 

 

La declaració institucional denuncia “la violació brutal” de totes les normes de dret internacional per part de Rússia, que “posa tota la humanitat a la vora del desastre”. El text reclama la retirada immediata de les tropes russes del territori ucraïnès i el compliment de la legalitat internacional.

Així mateix, l’Ajuntament de Barcelona es compromet a defensar el dret de les persones afectades per nanisme en una Declaració Institucional amb el suport de tots els grups. Abans del plenari, l’alcaldessa, Ada Colau, i els representants dels grups polítics han rebut l’entitat AFAPAC, que ha liderat la presentació de la declaració.

 

 

El text compromet el consistori a fer complir el mandat del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides, protegint els drets d’aquestes persones, i a desplegar, des de l’Oficina per la No Discriminació (OND) i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) juntament amb les entitats de defensa dels drets de les persones amb discapacitat, “una estratègia de sensibilització, formació i inserció laboral perquè aquelles persones amb nanisme tinguin garantit el dret a la no discriminació en tots els àmbits de la vida, així com protocols d’actuació amb els actors corresponents en cas de donar-se situacions de discriminació”. També es compromet a promoure’n la inserció laboral a través de la Xarxa d’Inserció Laboral.





Paraules clau

AFAPAC/ Ucraïna/