El Consell de Turisme i Ciutat celebra el darrer plenari del mandat municipal : Servei de Premsa

El Consell de Turisme i Ciutat celebra el darrer plenari del mandat municipal

28/02/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El CTiC es va crear el 2016 amb l’objectiu de debatre, compartir reflexions i plantejar propostes que serveixin per millorar la implantació i el desenvolupament de l’activitat turística a Barcelona

El Plenari del CTiC insta al treball conjunt de futur perquè l’activitat turística es desenvolupi en el marc d’un model sostenible econòmica, ambiental i socialment

Aquesta tarda es reuneix al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en la darrera sessió plenària del mandat el Consell de Turisme i Ciutat (CTiC). El Consell està constituït per associacions del sector veïnal, empresarial turístic, sindical, de comerç, restauració, socials, culturals, mediambientals i persones expertes de reconegut prestigi de Barcelona.

 

 

El plenari fa balanç del pla de treball d’aquest organisme de participació sectorial de l’Ajuntament de Barcelona amb representació d’un ventall molt ampli d’interessos i sensibilitats al voltant de l’activitat turística.

Des de la seva creació el 2016 el Consell de Turisme i Ciutat ha permès incorporar la ciutadania en la governança del turisme i col·laborar en l’acció del Govern sobre les polítiques, les línies estratègiques i les iniciatives en aquest àmbit.

De la tasca  feta es destaca l’articulació i consolidació com a espai de treball i d’intercanvi de punts de vista sobre la mobilitat, la fiscalitat, el màrqueting turístic, les condicions laborals, l’allotjament o l’ús de l’espai públic. Amb especial accent en els reptes que ha plantejat l’escenari post-COVID. El CTIC ha debatut en aquest període sobre la creació de nous pols d’atracció turística, la cultura, el patrimoni i paisatge urbà, el comerç i la restauració, els nous models de negoci i l’economia col·laborativa, la promoció i el posicionament de la ciutat, entre altres.

En aquest sentit, el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha agraït el treball fet i ha destacat que a final del mandat hi ha una “millor governança i una millora de percepció del turisme pels nostres residents”. També ha afegit que s’ha aconseguit “redistribuir la riquesa pels diversos districtes i avui tenim menys turistes, de més qualitat, que fan més despesa i que pernocten més dies a la ciutat .”

Com a repte de futur, Marcé ha posat l’accent en “aconseguir l’equilibri virtuós entre els beneficis globals que genera l’economia del visitant i les alteracions en el nostre model de convivència.” Per fer-ho, ha subratllat “tenim una eina que ens facilitarà la feina, els 41 Milions d’euros dels fons europeus Next Generation que ens permetran millorar la mobilitat, fer realitat la transició digital i posar la sostenibilitat al capdavant.”

 

Comunicat del sector per un model turístic sostenible

Al plenari es presenta un comunicat que insta a treballar conjuntament perquè l’activitat turística es desenvolupi en el marc d’un model sostenible econòmica, ambiental i socialment, i responsable amb la ciutadania, les empreses i les persones que hi treballen, els visitants, i la ciutat, preservant com a valors irrenunciables la generació de prosperitat compartida, la protecció del drets laborals i la salvaguarda de la convivència en el marc de la legalitat vigent.

El CTiC va renovar els seus membres l’any passat fins al 2026 i l’integren representants d’entitats del sector ciutadà i veïnal, del sector turístic empresarial, del comerç i la restauració, de la cultura i l’esport, dels sindicats, associacions ambientals, grups socials i representants de cada districte, així com professionals experts, responsables tècnics i representants de cada un dels grups municipals.

Els sectors amb representants al Consell de Turisme i Ciutat :

 

Enllaç pel seguiment del plenari:  https://www.youtube.com/watch?v=n6zs5_CGKtE





Paraules clau

Consell de Turisme i Ciutat/