Ada Colau lliura els premis del concurs “Les escoles de Barcelona dibuixen la ciutat” : Servei de Premsa

Ada Colau lliura els premis del concurs “Les escoles de Barcelona dibuixen la ciutat”

02/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres 3 de març a les 10.30 hores (Saló de Cent, Ajuntament de Barcelona), l’alcaldessa, Ada Colau, lliura els premis del concurs “Les escoles de Barcelona dibuixen la ciutat”, promogut per les escoles del Mar i Baixeras amb motiu de la celebració del seu centenari. A l’acte, que estarà conduït per la directora i presentadora del programa Info K de TV3, Núria Vilanova, hi assistirà també el tinent d’Alcaldia de Cultura, Eduació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, així com el centenar d’alumnes que han estat finalistes en aquest concurs.

 

 

Al voltant de 700 estudiants de 5è de primària procedents de 19 escoles públiques de la ciutat van participar en aquesta iniciativa promoguda per les escoles del Mar i Baixeres. Els dibuixos els van fer durant el curs 2021-2022, i les bases del concurs establien que s’havia de dibuixar espais emblemàtics del districte on es troba l’escola participant (espais verds, monuments, edificis…). També era un requisit utilitzar la tècnica de dibuix ràpid a l’exterior “urban skeatching”, una modalitat de dibuix que posa en valor la vida quotidiana en l’espai públic.

Un jurat va seleccionar els 100 dibuixos finalistes, entre els quals han estat escollits 10 guanyadors, un per cada districte, i que es desvetllaran durant l’acte.

El jurat l’han format: Àfrica Cardona, mestra jubilada de l’Escola del Mar; Mercè Vilalta directora de l’Escola Baixeras; Fernando Marín Blanco, dissenyador; Cristina Miloro dissenyadora de l’Estudi Mariscal; Salvador Rueda, arquitecte i urbanista; Núria Costa, directora de serveis editorials, i Isabel Moreno,  directora de la Regidoria d’Educació.

Tots els dibuixos seleccionats (finalistes i premiats), s’han inclòs en una  publicació de la col·lecció “Quaderns de Viatge/Quaderns Voyage” de l’Ajuntament de Barcelona, que porta per títol: “Les escoles de Barcelona dibuixen la ciutat” i que també es presentarà durant l’acte.





Paraules clau

dibuix/ llibre/ nenes/ nens/