[FOTONOTICIA] Acte de descoberta de la placa de l’interior d’illa Treballadores de la Numax : Servei de Premsa

[FOTONOTICIA] Acte de descoberta de la placa de l’interior d’illa Treballadores de la Numax

04/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La trobada també ha comptat amb diverses actuacions per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març.

Aquest matí s’ha realitzat l’acte de descoberta de la placa de l’interior d’illa Treballadores de la Numax que donarà nom a l’interior d’illa de l’antic Cinema Niza.

 

 

La fàbrica Numax, d’uns 300 treballadors i on produïen principalment ventiladors, després d’acomiadaments i vagues cap a finals dels anys 1970, els propietaris van abandonar l’empresa i els empleats van liderar l’autogestió.

Amb la placa que en recorda la seva existència es vol, doncs, recordar el passat industrial del barri, la història de l’empresa i el paper fonamental que van tenir les dones en la lluita a la desapareguda factoria.

 

L’acte, organitzat per l’AVV Sagrada Família; Casal barri Ateneu Poblet i Comissió de Memòria Històrica Ateneu El Poblet; Espai 210; Centre Cívic Sagrada Família; Eix Jove, i Entitats del Consell de les Dones de l’Eixample i Districte de l’Eixample, ha comptat amb el testimoni de 3 persones que van treballar a la fàbrica: Maria López, Magda Mirabet i Carlos Gómez, que han explicat com van prendre la factoria i van implantar l’autogestió.

A l’acte han tingut lloc els parlaments i les actuacions per commemorar el Dia Internacional de la Dona #8M, sent l’acte central del Consell de les Dones de l’Eixample que posa l’accent “El desig irrefrenable de llibertat”.

 

Més informació





Paraules clau

dona/ Eixample/ lluita/ numax/