La transformació de les antigues Casernes de Sant Andreu avança amb la reforma de dos nous àmbits : Servei de Premsa

La transformació de les antigues Casernes de Sant Andreu avança amb la reforma de dos nous àmbits

05/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Es crearà el carrer d’Antoni Santiburcio i es reubanitzarà un terreny amb parterres florals i sauló

La transformació de les antigues Casernes de Sant Andreu continua avançant amb la reforma de dos àmbits al nord-est del parc d’Antoni Santiburcio. La millora urbana que ara es du a terme preveu dues intervencions que, d’una banda, crearan el carrer d’Antoni Santiburcio; i, de l’altra, reurbanitzaran un terreny erm situat sota del nou vial, a tocar d’un edifici d’habitatges de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB).

La transformació de les antigues Casernes de Sant Andreu era un deute amb el veïnat i les entitats del barri que des del 2006 esperaven la transformació urbanística d’aquests dos solars. Des del 2015, l’Ajuntament de Barcelona hi ha invertit vora 50 milions d’euros en diverses promocions d’habitatge públic que sumaran 505 pisos, l’Espai Jove Jaume Oller, la futura Escola Bressol Municipal i les grans àrees de jocs infantils i la Rambla Marta Marta.

Aquesta actuació està impulsada i coordinada per l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU) i compta amb un pressupost d’execució d’1,2 milions d’euros. Té una previsió d’execució de cinc mesos, de manera que acabarà al final de l’estiu. L’obra  s’emmarca en la gran transformació urbana que s’està fent als terrenys que ocupaven les Casernes de Sant Andreu i forma part de les 11 hectàrees globals de superfície renovada de l’àmbit. Aquesta renovació permet una plena integració d’aquests terrenys, fins fa poc erms, dins l’entorn proper. A més, el projecte dona continuïtat als tres que ja estan executats: el passeig de Santa Coloma per la banda Nord; les instal·lacions existents a l’oest del Passeig de Torras i Bages; i la nova zona verda.

 

Nou carrer Santiburcio

Un dels projectes serà la nova via amb el nom d’Antoni Santiburcio, entre el Passeig de Torras i Bages i Gran de Sant Andreu, que tindrà una amplada total de 12,5 metres i una calçada pavimentada amb llambordí de formigó.

Aquest nou carrer s’ajustarà a la zona verda i de jocs de la part construïda ara fa tres anys. I en paral·lel, també, farà d’encaix en l’àmbit més proper com la comissaria dels Mossos d’Esquadra i d’altres equipaments de la zona.

La superfície d’actuacions total d’aquest àmbit d’urbanització del carrer és d’uns 2.260 metres quadrats. En concret, s’urbanitzarà la vorera i s’ampliarà del parc a la cantonada de Gran de Sant Andreu amb passeig de Santa Coloma; es faran les connexions dels serveis i les instal·lacions projectats a la xarxa existent; així com una repavimentació d’un tram del parc.

 

 

Cal destacar també, que aquestes dues millores es realitzen en part en zona urbana consolidada, amb carrers perimetrals urbanitzats, i en part en zones interiors dels solars.  Bàculs, bancs, cadires, papereres, escocells, pilones i aparcament per a bicicletes seran alguns dels elements a destacar del nou mobiliari urbà que s’hi instal·larà.

 

Reurbanització al costat de l’IMHAB

D’altra banda, en un segon àmbit la superfície d’urbanització és d’uns 1.328 metres quadrats abastant la part que estava sense urbanitzar entre l’entorn del nou edifici d’habitatges publics i l’interior del Parc d’Antoni Santiburcio.

Aquesta nova zona incorporarà parterres florals, amb sauló natural, i donarà continuïtat a la ja executada fa tres anys. S’hi instal·laran bàculs d’alineació d’acer galvanitzat amb làmpades LED per a il·luminar les diferents zones del projecte, jardineres de formigó armat i papereres.

 





Paraules clau

Casernes de Sant Andreu/