L’Eixample posa en marxa el procés participatiu per definir els usos del Taller Masriera : Servei de Premsa

L’Eixample posa en marxa el procés participatiu per definir els usos del Taller Masriera

05/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

S’obre al barri de la Dreta de l’Eixample el procés de debat obert per determinar el tractament patrimonial i de memòria històrica que ha de tenir l’edifici del Taller Masriera, detectar les necessitats i prioritats d’equipaments del barri, i en base a això, definir els possibles usos de l’edifici

Dijous vinent, 9 de març, tindrà lloc la primera de les tres sessions de debat obertes al veïnat i les entitats del barri, sota el títol “Com preservem el Taller Masriera

El procés busca assolir la màxima participació per part del veïnat, col·lectius, entitats, equipaments i serveis del barri de la Dreta de l’Eixample i voltants

El Districte de l’Eixample ha obert un procés participatiu per definir els usos del Taller Masriera. L’objectiu és debatre les necessitats i prioritats d’equipaments al barri de la Dreta de l’Eixample i com aquest edifici singular pot ajudar a cobrir-les, a més de determinar quin tractament en matèria de protecció patrimonial ha de tenir.

El procés de debat convida a participar al veïnat, entitats i col·lectius del barri de la Dreta de l’Eixample, després que l’any 2020, l’Ajuntament de Barcelona adquirís l’edifici del Taller Masriera com a resposta a una històrica demanda veïnal amb el doble objectiu de preservar aquest edifici emblemàtic, situat al carrer Bailèn 70-72, i poder cobrir el dèficit d’equipaments al barri.

El procés participatiu té la voluntat de recollir els debats, les reflexions i les propostes fetes en els últims anys sobre aquest tema. Es proposa debatre sobre el tractament patrimonial i la preservació de la memòria històrica d’aquest edifici, així com de l’estat, necessitats i prioritats d’equipaments públics al barri. Elements que han de permetre identificar els criteris que han de servir per analitzar els possibles usos als que es pot destinar el Taller Masriera.

El procés es desenvolupa entre els mesos de febrer i abril. Ara un cop ja s’ha dissenyat i constituït la Comissió de seguiment comença la segona fase, de difusió i deliberació sobre el que es vol que sigui el Taller Masriera. Finalment, es realitzarà la fase de retorn amb l’exposició dels resultats del procés participatiu.

Es pot participar de diferents maneres: a través de tres debats presencials que s’han organitzat durant aquets mes de març; a través de la plataforma decidim.barcelona, responent una enquesta oberta a la ciutadania i apropant-se als punt mòbils informatius que recorreran els propers dies diversos equipaments del barri.

 

 

 

 

Es pot consultar tota la informació d’aquest procés participatiu en la plataforma digital Decidim.Barcelona.





Paraules clau

Taller Masriera/