Bonet i Ballarín participen a la I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en ciutats europees : Servei de Premsa

Bonet i Ballarín participen a la I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en ciutats europees

06/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 7 de març, a partir de les 9.30 hores (passeig d’Isabel II, 1), la tinent d’alcaldia Laia Bonet; i la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín; participaran en la I Jornada Internacional de Comerç emblemàtic en ciutats europees, que organitza l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta jornada també compta amb la participació de representants de les ciutats de Lisboa, Roma i París i tindrà lloc a la Llotja de Mar.

Així, a les 9.30 hores, la regidora Ballarín farà la benvinguda de la Jornada. A les 9.45 hores, tindrà lloc la primera sessió “Comerç emblemàtic i ciutats europees: oportunitats i reptes”, que comptarà amb la participació de Ballarín; el regidor d’Economia i Innovació i de Cultura de Lisboa, Diogo Moura; l’assessora en Polítiques de Seguretat, Activitats Productives i Igualtat d’Oportunitats de Roma Capital, Monica Lucarelli; i, telemàticament, de la tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de París, Olivia Polski.

A les 11:15 hores, el director del Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural, Jordi Tresserras, presentarà l’informe del Grup Europeu de Treball sobre Ciutats Europees i Comerç. I, posteriorment, a les 11:35 hores, l’eurodiputat del Parlament Europeu, Marcos Ros Sempere, parlarà sobre “Europa i el comerç emblemàtic”.

A les 12:20 hores, es presentarà la “Declaració de Barcelona sobre la preservació i promoció dels establiments comercials emblemàtics” i es lliurarà a l’eurodiputat Marcos Ros. A continuació, es durà a terme la sessió “Bones Pràctiques en la gestió del comerç emblemàtic: tradició i innovació de Barcelona, París, Roma i Lisboa” i es finalitzarà amb “Picasso i Barcelona. Reconeixement de la figura de Maya Ruíz-Picasso per la seva vinculació”.

Finalment, a les 13.45 hores, la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, farà la cloenda de la jornada.

Podeu consultar el programa al següent enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/comerc/sites/default/files/arxius/programa-emblematics-catala.pdf





Paraules clau

comerç/ comerç emblemàtic/ europa/