Finalitza la retirada de la llosa de la ronda de Sant Antoni i es reprenen les activitats de dinamització : Servei de Premsa

Finalitza la retirada de la llosa de la ronda de Sant Antoni i es reprenen les activitats de dinamització

10/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Complint el compromís assumit amb el veïnat de l’entorn i el calendari d’obres previst, aquesta setmana han acabat treballs per eliminar la plataforma de formigó on durant anys va estar ubicat l’antic mercat provisional de Sant Antoni

S’ha adequat el paviment perquè s’hi pugui passejar i s’hi han instal·lat bancs, cadires i jardineres

A partir d’avui a la tarda es recuperen les activitats lúdiques i de dinamització fetes a la ronda des del juny passat i fins a l’inici de la retirada de la llosa per omplir l’espai de vida i usos socials i comunitaris

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de retirada de la llosa de la ronda de Sant Antoni. D’aquesta manera, s’ha donat compliment al compromís adquirit amb el veïnat de l’entorn d’eliminar la plataforma de formigó al damunt de la qual es va col·locar l’antic mercat provisional de Sant Antoni. Amb els treballs, s’ha adequat el paviment i s’hi ha instal·lat bancs, cadires i jardineres perquè la gent hi pugui passejar i fer-hi usos ciutadans.

La retirada de la llosa va començar a mitjans de novembre i s’hi ha invertit prop d’un milió d’euros. El material que s’ha extret s’ha dut al gestor de residus del Port de Barcelona per triturar-lo i es reutilitzarà per a la producció d’àrids com graves de formigó, sorres de formigó, etc.

Un cop acabades les obres, a partir d’avui a la tarda tornen les activitats lúdiques i de dinamització fetes a la ronda des del juny passat i fins a l’inici dels treballs de retirada de la llosa per omplir l’espai de vida i usos socials i comunitaris. Les activitats busquen promoure la relació entre el Raval i Sant Antoni i consolidar una dinàmica de veïnificació de cara a la futura transformació de l’espai, transformant l’imaginari col·lectiu que els veïns dels barris limítrofs tenien sobre la llosa.

Així, s’han tornat a instal·lar dues guinguetes al tram de la ronda entre els carrers del Comte d’Urgell i Floridablanca. Una està dedicada a l’ús infantil i familiar, amb jocs de taula i espais lúdics, i l’altra al públic juvenil i adult, amb espai de taules, cadires i materials com llibres i revistes que han afavorit l’estada i un ús saludable de l’espai públic. Des d’ara fins a mitjans d’abril estaran obertes de dimecres a diumenge i de 16h a 19h, i a partir de mitjans d’abril estaran en funcionament cada dia de la setmana matí i tarda.

La proposta de dinamització, impulsada des de Pla de Barris, va tenir un gran èxit d’acollida i participació entre el veïnat. Des de finals de juny a principis de novembre, quan es van aturar temporalment per poder fer les obres, s’hi van organitzar activitats i jocs adreçats a un públic familiar i adult. En total, 35.358 persones van participar en les diferents activitats lúdiques, culturals i de dinamització.

 

Reurbanització definitiva

Paral·lelament, l’Ajuntament treballa en la redacció del projecte executiu de reforma de la ronda, un cop presentada a principis de febrer la proposta definitiva per a la transformació de la ronda de Sant Antoni que preveu una gran plaça pacificada i sense cotxes, més verd i més vida veïnal.

La proposta incorpora millores fruit del procés participatiu fet per concretar els resultats de l’avantprojecte presentats al novembre. Es projecta un nou espai amb paviment diferenciat i totalment lliure del pas de vehicles i destinat a usos ciutadans entre Villarroel i Floridablanca que s’unirà amb la nova plaça del Pes de la Palla, que es convertirà en una superàrea de joc.

S’integra el pas de les bicicletes, només hi ha carril bus exclusiu de baixada entre Villarroel i Comte d’Urgell, es renova el carrer de Tamarit i la plaça del Dubte i es creen dues placetes a l’encreuament amb Casanovas i amb Tamarit. L’objectiu, un cop finalitzi la redacció del projecte executiu i es facin tots els tràmits,  es poder començar obres a finals d’estiu.

El detall es pot consultar en aquesta nota de premsa.





Paraules clau

sant antoni/