Inauguració de l’espai museístic i equipament veïnal de Les Cases Barates del Bon Pastor : Servei de Premsa

Inauguració de l’espai museístic i equipament veïnal de Les Cases Barates del Bon Pastor

11/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest migdia ha tingut lloc la inauguració de l’espai museístic i equipament veïnal de Les Cases Barates del Bon Pastor, al carrer Barnola 22.

El conjunt rehabilitat de les Cases Barates del Bon Pastor està integrat per 16 habitatges, en l’illa situada entre els carrers de Barnola, Tàrrega, Bellmunt i Claramunt. D’aquestes cases se n’han museïtzat vuit: quatre mostren la lluita per l’habitatge a la ciutat i les altres quatre, com es vivia al barri del Bon Pastor i l’evolució dels interiors de les cases barates entre 1929, l’any en què van ser edificades, i el 2017. Els altres vuit habitatges acullen l’equipament de barri i els espais funcionals del museu. El projecte incorpora la gestió comunitària de l’espai en estreta col·laboració amb el MUHBA, el districte i les entitats del barri, especialment l’Associació de veïns i Veïnes del Bon Pastor i la seva vocalia de Memòria Històrica.

 

 

 

 

 

 

 

 

Els parlaments inaugurals han anat a càrrec de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la presidenta de l’AVV de Bon Pastor, Paquita Delgado; el director del MUHBA, Joan Roca; el President del Centre d’Estudis Vila Besòs, Josep Maria Romero; i de la representant de l’International Committee for the Collections and Activities of Museum of Cities, Andrea Delaplace. A l’acte també hi han assistit el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí; i la regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martín.

 

Més informació





Paraules clau

bon pastor/ cases barates/ Cases Barates del Bon Pastor/ Les Cases Barates del Bon Pastor - MUHBA Bon Pastor/