La nova promoció de la Guàrdia Urbana inicia la seva formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya : Servei de Premsa

La nova promoció de la Guàrdia Urbana inicia la seva formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya

12/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Albert Batlle dona la benvinguda als i les aspirants del cos que s’incorporaran a la Guàrdia Urbana el mes de setembre

Amb la incorporació cos s’assoliran les 3.500 persones en la plantilla de la Guàrdia Urbana, tot donant resposta al compromís del Govern municipal per a aquest mandat

El tinent de l’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, acompanyat pel cap de la Guàrdia Urbana, l’Intendent Major Pedro Velázquez, van visitar els i les 130 aspirants de la última promoció de la Guàrdia Urbana de Barcelona que han iniciat el curs de Formació Bàsica de Policia que organitza l’Escola de Policia de Catalunya (EPC) de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

 

 

 

Aquests aspirants són els 150 que van aprovar la prova d’accés de les oposicions de la última convocatòria de 241 places , 20 dels quals ja tenien la formació realitzada. Els 91 aspirants restants iniciaran el curs el proper any. Dels 130 aspirants que actualment estan a l’ISPC,  80 són homes i 50 dones. En total es van presentar més de 4.000 persones a les proves d’accés.

En aquesta nova convocatòria es va mantenir els requisits per incrementar el nombre d’agents de sexe femení. I és que la Guàrdia Urbana va ser el primer cos de seguretat en incloure en la seva plantilla una quota del 40% de dones. Els processos de selecció continuen salvaguardant els principis d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés a la funció pública, com a eina més eficaç per poder equilibrar la presència de gèneres masculí i femení entre la plantilla, actualment molt majoritàriament esbiaixada a favor dels agents homes.

La Guàrdia Urbana arribarà aquest any als 3.500 agents al cos gràcies a les últimes convocatòries que s’han realitzat durant aquest mandat.

 





Paraules clau

formació/ guàrdia urbana/ Institut de Seguretat Pública de Catalunya/