Barcelona recupera 45 tones de roba amb el nou servei de recollida domiciliària de tèxtil : Servei de Premsa

Barcelona recupera 45 tones de roba amb el nou servei de recollida domiciliària de tèxtil

15/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El servei, que es va posar en marxa el mes de febrer, ha realitzat un total de 811 recollides a domicili

La recollida de tèxtil a domicili contribueix a l’aposta municipal per les iniciatives que fomenten la prevenció de residus i l’economia circular

Barcelona celebra la jornada “Fem camí cap al residu zero” un espai per compartir experiències d’èxit de prevenció de residus

El servei gratuït de recollida de tèxtil a domicili, que es va posar en funcionament el passat mes de febrer, ha realitzat, en 6 setmanes, un total de 811 recollides que han permès recuperar 44,8 tones de roba i altres tèxtils. L’objectiu d’aquest nou servei és incrementar la quantitat de roba i tèxtil que es recull selectivament a la ciutat i incrementar les taxes de reutilització i reciclatge.

El sector del tèxtil és un dels majors consumidors de recursos del món, amb un enorme impacte ambiental i climàtic i, amb aquest servei, es vol fer un pas endavant per millorar la reutilització i reciclatge de la roba. El servei va dirigit a la ciutadania que vol despendre’s de roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines. Es pot consultar el funcionament del servei al web o sol·licitant-lo al telèfon 010.

 

 

 

Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla residu zero de Barcelona 2021-2027, que integra l’estratègia Residu zero en la planificació de la gestió de residus a la ciutat, repensant les polítiques de prevenció de residus des d’aquest nou paradigma i amb la intenció de contribuir a la mitigació de la crisi climàtica. Barcelona té l’aposta clara de disminuir progressivament la generació de residus fins a reincorporar totes les matèries al cicle productiu o als sistemes naturals a través de l’intercanvi, la reutilització, els mercats de segona mà o l’aprofitament dels excedents alimentaris, per exemple.

La recollida tèxtil a domicili, per tant, se suma a altres iniciatives municipals que fomenten aquesta reducció de la generació de residus com per exemple:

 

Fem camí cap al residu zero

L’Ajuntament de Barcelona ha organitzat la jornada “Fem camí cap al residu zero” per compartir experiències d’èxit en aquest àmbit.

Hi participen diferents entitats que compartiran iniciatives en quatre blocs temàtics:

Totes les intervencions de la jornada es poden seguir i recuperar en aquest enllaç i el programa es pot consultar al web.





Paraules clau

recollida domiciliària de tèxtil/ roba/