Representants de ciutats llatinoamericanes visiten l’Ajuntament per conèixer la seva política de gènere i cures : Servei de Premsa

Representants de ciutats llatinoamericanes visiten l’Ajuntament per conèixer la seva política de gènere i cures

15/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Representants de la microxarxa de Pressupost i Fiscalitat amb Perspectiva de Gènere visitaran i es reuniran amb diferents àrees de l’Ajuntament per aprofundir i conèixer com incorporar la mirada feminista en tots els àmbits de gestió municipal

Aquest matí, la tinenta de Drets Socials, Justícia Global i Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha rebut  a representants polítiques i tècniques de les ciutats de Montevideo, Santiago de Xile i les ciutats colombianes de Santiago de Cali i Medellín que durant uns dies visitaran i es reuniran amb diferents àrees municipals per conèixer la feina de l’Ajuntament de Barcelona en matèria de gènere i cures.

 

 

La visita s’emmarca dins la microxarxa de Pressupost i Fiscalitat amb Perspectiva de Gènere que es va crear  arran del Grup de Treball Ciutats Globals i Transversalitat de Gènere, impulsat per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i el CIDEU (Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà). Aquestes ciutats formen part d’aquesta microxarxa que té per objectiu reforçar la col·laboració i el coneixement sobre la institucionalització dels processos de transversalitat de gènere en els governs locals i específicament en la fiscalitat, àmbit on es troben menys recursos i informació.

Amb aquesta visita es vol aprofundir en els desafiaments i avanços dels governs per a incorporar la mirada feminista en tots els àmbits de gestió municipal. Per aquest motiu, les representants es reuniran amb diferents àrees municipals per conèixer la metodologia de la incorporació de gènere en els pressupostos i en la fiscalitat municipal; compartiran les polítiques i experiències sobre els programes municipals vinculats amb les cures i aprofundiran sobre les estratègies municipals en els processos de transformació de la ciutat vinculats amb la participació de la ciutadania, com Pla de Barris. A més, també participaran en el Congrés d’Economia Feminista que se celebra del 16 al 18 de març a la Nau Bostik.

Les microxarxes d’Estratègies Urbanes són espais de mobilització de coneixement entre diverses ciutats que permeten escalar la metodologia de cooperació tècnica directa ciutat-ciutat de l’Ajuntament de Barcelona. Tenen per objectiu trobar noves respostes als desafiaments urbans a través de l’intercanvi d’informació i experiències entre parells, establint processos d’aprenentatge entre les ciutats en el marc de la cooperació municipalista. Són impulsades per CIDEU juntament amb la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona. Les microxarxes posen en contacte a tècnics/es i responsables de les àrees vinculades al tema central de treball, d’entre 6 i 10 ciutats, que es reuneixen de manera virtual amb l’objectiu de compartir experiències, solucions, i generar idees per a abordar els desafiaments comuns.

 





Paraules clau

CIDEU/ cures/ política de gènere/