Barcelona celebra aquest cap de setmana Tech&Play, el festival tecnològic de Mobile World Capital Barcelona que acosta la tecnologia a la ciutadania : Servei de Premsa

Barcelona celebra aquest cap de setmana Tech&Play, el festival tecnològic de Mobile World Capital Barcelona que acosta la tecnologia a la ciutadania

17/03/2023Temps estimat de lectura: 3 minuts

El festival es durà a terme fins diumenge al Teatre Lliure i comptarà amb personatges influents del món digital com Chema Alonso, Gerard Moreno o Hand Solo, que acompanyaran a la ciutadania en aquesta experiència digital.

Tech&Play tindrà una trentena d’activitats i conferències gratuïtes i obertes a la ciutadania per relacionar-se d’una manera senzilla i dinàmica amb les solucions tecnològiques que marcaran el nostre futur.

 

 

Barcelona que acosta la tecnologia a la ciutadania i que traslladarà a un públic familiar els avenços i experiències tecnològiques que s’han mostrat durant la darrera edició del MWC Barcelona. El festival té com a objectiu humanitzar la tecnologia, que tothom pugui accedir-hi i que ho faci d’una manera lúdica, senzilla i educativa.

Al llarg de tot el cap de setmana del 17 al 19 de març, al Teatre Lliure de Montjuïc s’hi duran a terme una trentena d’activitats pensades perquè petits i grans vegin, toquin i, sobretot, experimentin amb aquestes novetats. En concret hi haurà sis xerrades i conferències d’experts en tecnologia i en innovació digital com Neil Harbisson, Becky Srta.Hoot Hoot, Chema Alonso, Sor Lucia Caram, Hand Solo o Gerard Romero. També hi haurà l’exitós recorregut Feel The Technology, amb el qual es podrà fer un circuit a través dels 5 sentits per acostar-se a les últimes tendències del món digital.

A més, el diumenge se celebrarà el ‘Family Day’, una jornada destinada específicament als més petits de casa, on es podrà gaudir d’activitats dissenyades específicament per ells per fomentar les seves habilitats i capacitats digitals de forma lúdica.

Algunes altres activitats que es trobaran al llarg de la Tech&Play seran: una exposició d’obres d’art inspirades en Barcelona i en format digital, gràcies a la galeria d’art Moool; el Plantivers on mantenir una conversa amb les plantes interactives Herbie i Mentie, o ZOOHHH!, un zoo hologràfic, on a través d’una pantalla volumètrica els més joves podran interactuar amb quatre animals propis del Zoo de Barcelona.

El CEO de Mobile World Capital Barcelona, Francesc Fajula, incideix en que “estem creant una proposta ambiciosa que pretén esdevenir el festival de tecnologia per tothom i en aquest primer any reafirmem el compromís que tenim com a MWCapital d’acostar la tecnologia a la societat i fer-ho amb activitats per a tots i totes”.

Tech&Play és una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona impulsada per la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel•ligència Artificial del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació DIGITAL, Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de CaixaBank, Damm i Vodafone.

 

Els protagonistes d’aquest viatge tecnològic

Durant la Tech&Play els assistents gaudiran de la presència de personatges influents en el món de la tecnologia i la digitalització, com ara l’expert en hacking i seguretat tecnològica Chema Alonso; el periodista i ‘streamer’ Gerard Romero; la ‘streamer’ de videojocs, Becky Srta.Hoot Hoot; o Neil Harbisson, la primera persona que viu amb una antena implantada al cap, i que està reconegut oficialment com a ‘ciborg’. A més, al llarg d’aquests tres dies també hi haurà espectacles per amenitzar la jornada. Entre ells, el conegut mag Antonio Martínez s’encarregarà de sorprendre els assistents amb trucs que connectaran la màgia amb la tecnologia.

EI diumenge arribarà el ‘Family Day’, una jornada destinada específicament als més petits de casa, on s’hi podran fer activitats úniques com, per exemple, una experiència de realitat virtual per prendre consciència sobre els perjudicis que causa l’assetjament escolar, on els participants tindran l’ajuda i assessorament del jove David Aguilar, més conegut com a Hand Solo.

A més, també es durà a terme el llançament del videojoc col•laboratiu ‘BETA: Univers Magsys’, que han creat conjuntament els personatges del programa ‘BETA’ del canal SX3 de la CCMA i la productora catalana Gestmusic. La primera incursió en el metavers per introduir nous hàbits de consum de nens i nenes a través d’elements de la cultura i tradicions de Catalunya gràcies a la plataforma ROBLOX.

 

SOBRE MOBILE WORLD CAPITAL BARCELONA
Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a nivell global. Amb suport públic i privat, MWCapital centra la seva activitat en quatre àrees: l’acceleració de la innovació mitjançant l’emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre les noves generacions i els professionals; i la reflexió sobre l’impacte de la tecnologia a la nostra societat. En conjunt, els nostres programes transformin positivament l’economia, l’educació i la societat. MWCapital acull MWC a Barcelona i és la fundadora de 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat de ‘startups’ present a tots els esdeveniments de MWC a tot el món.

Paraules clau

ciutadania/ Mobile World Capital Barcelona/ tecnologia/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina