S’inicien les obres de reurbanització dels entorns del Casal de Barri de Can Carol a Gràcia : Servei de Premsa

S’inicien les obres de reurbanització dels entorns del Casal de Barri de Can Carol a Gràcia

18/03/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els treballs a l’entorn del Casal de Barri de Can Carol inclouen millores de l’enllumenat, el reg i el drenatge i la pavimentació de l’espai situat entre els carrers de Farigola, Calendau, Gustavo Bécquer i Cambrils. L’actuació es complementa amb la instal·lació de zones enjardinades i la col•locació de nou mobiliari urbà

L’obra, que afecta una superfície de prop de 1.500 metres quadrats i té un pressupost de 316.000 euros, està previst que estigui enllestida a finals d’estiu

L’Ajuntament de Barcelona ha començat les obres de reurbanització dels entorns de Casal de Barri de Can Carol, situat al barri de Vallcarca i els Penitents, al districte de Gràcia. Els treballs es portaran a terme en una superfície total de 1.436 metres quadrats i suposaran millores de l’enllumenat, el reg i el drenatge de l’espai. També es pavimentarà la zona i s’hi instal•laran nou espais enjardinats i mobiliari urbà.

En concret, les millores es portaran a terme a la zona situada entre els carrers de Farigola, Calendau, Gustavo Bécquer i Cambrils i suposaran la construcció d’un nou eix pavimentat, just al davant de Can Carol. Amb aquesta actuació es vol millorar l’accessibilitat a l’equipament i crear un nou recorregut més agradable per als veïns i veïnes que connectarà el carrer de Farigola amb el carrer de Gustavo Bécquer.

La reurbanització també preveu la millora de la zona on està ubicat actualment un espai d’estada i la transformació en una plataforma única del tram del carrer de Cambrils situat entre els carrer de Calendau i Gustavo Bécquer.

La transformació inclou l’enjardinament dels entorns de Can Carol amb la construcció de nous parterres, la plantació de plantes i d’arbrat, la millora de l’enllumenat amb llums LED i la instal•lació de nou mobiliari urbà.

Els treballs es portaran a terme de manera que les activitats de Casal de Barri es vegin alterades el mínim possible. En aquest sentit, una de les primeres actuacions que es farà serà la construcció del mur que delimitarà l’espai, garantint totes les activitat previstes en aquest mes de març. A partir de l’abril començaran les obres als entorns de Can Carol i està previst que algunes de les activitats programades a l’exterior de l’equipament es traslladin a espais alternatius.

L’obra, que té un pressupost de 316.000 euros i que està impulsada per l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), està previst que estigui enllestida a finals d’estiu.

Can Carol funciona com a Casal de Barri des de l’any 2021, data en què es va inaugurar després d’un període de rehabilitació arquitectònica. Es tracta d’un equipament municipal en gestió cívica des d’on s’impulsen projectes de les entitats i on s’organitzen tallers, trobades, espectacles, exposicions i activitats que fomenten la cohesió social al barri de Vallcarca i els Penitents.

 

Paraules clau

Can Carol/ obres/