Barcelona tindrà dos nous edificis universitaris dedicats a la ciència : Servei de Premsa

Barcelona tindrà dos nous edificis universitaris dedicats a la ciència

20/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Universitat de Barcelona impulsa dos nous espais de 24.000 m2 en total que es dedicaran als àmbits de les matemàtiques, la informàtica, l’economia i la salut i que acolliran 700 investigadors i 45 grups de recerca

L’Ajuntament de Barcelona facilitarà la tramitació dels diferents instruments urbanístics i de planejament per facilitar la construcció dels dos edificis, un al campus Diagonal i l’altre al Parc Científic de Barcelona

La UB, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament han signat aquest dilluns un conveni per tirar endavant el projecte que permetrà consolidar Barcelona com a capital de la ciència i innovació del sud d’Europa

La Universitat de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han signat avui un conveni per impulsar noves infraestructures dedicades a la ciència i la recerca a la UB. Es tracta del projecte MIES-UB i suposarà la construcció de 24.000m2 de noves instal·lacions i la mobilització d’uns 50 milions d’euros, que permetran acollir més de 700 investigadors i 45 grups de recerca en els àmbits de les matemàtiques, la informàtica, l’economia i la salut. Es preveu que les obres acabin el 2028.

Aquest projecte suposa la construcció de dos nous edificis en dos emplaçaments diferents:

Per fer possible aquest projecte s’ha treballat el protocol que avui han signat la UB, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya a través del Departament de Recerca i Universitats i del Departament de Territori, via l’INCASÒL, el qual es farà càrrec de la construcció dels edificis a canvi de les rendes que satisfarà la pròpia Universitat o les entitats que finalment s’allotgin als nous espais. Unes rendes que estaran compensades per l’atorgament de possibles fons europeus FEDERs, vinculats a les infraestructures de recerca que se situaran en aquests edificis.

L’Ajuntament de Barcelona es compromet a facilitar la tramitació dels diferents instruments urbanístics i de planejament, que faran possible la construcció dels edificis, especialment la parcel•lació de les finques, el planejament necessari i l´atorgament de les llicències pertinents.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha reivindicat “el compromís de la ciutat per tirar endavant aquest projecte, ja que ens sentim orgulloses d’aquesta universitat pública i per això totes les administracions hem de fer possible el futur de la universitat, perquè ens va el futur de la ciutat i el futur del país. Volem que Barcelona es consolidi com la capital indiscutible de la ciència i la recerca del sud d’Europa i des d’urbanisme farem tot el possible per tal que aquests nous edificis siguin una realitat”.

L’aposta de la Universitat de Barcelona per impulsar aquest projecte, suposa refermar el compromís per l’excel·lència i la captació i retenció de talent en àmbits estratègics pel país com són les matemàtiques, la informàtica, les ciències de la salut i l’economia.

 

 

 





Paraules clau

ciència/ ub/ Universitat/