Una empresa de música, un laboratori de complements alimentaris i una agència de comunicació esportiva, guardonats amb el Premi Barcelona en Usos del Temps : Servei de Premsa

Una empresa de música, un laboratori de complements alimentaris i una agència de comunicació esportiva, guardonats amb el Premi Barcelona en Usos del Temps

21/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

BMAT Music Innovation, Neovital Heath i Lymbus Life reben el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona per aconseguir incorporar noves fórmules en la gestió dels seus recursos humans, afavoridores de polítiques conciliadores

Aquests premis, que arriben a la 11a edició, tenen tres categories segons les dimensions de cada organització i tenint en compte el número de persones treballadores. Fins ara, 40 empreses han estat guardonades amb aquest reconeixement

En les anteriors edicions, empreses com Penguin Random House, Grup Ametller Origen, Abacus Cooperativa o Fundació Joia, han estat valorades per la innovació en el teletreball, i implementacions en la gestió del temps de la plantilla, fomentant la satisfacció en hores de feina i la capacitat de gaudir del temps d’oci i personal

L’autonomia a la feina, el treball en remot i les vacances autogestionades i il·limitades, són factors innovadors de les empreses que s’han guardonat amb el Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps. L’Ajuntament de Barcelona arriba a l’11a edició enguany, havent premiat, fins ara, 40 empreses i organitzacions de la ciutat capaces d’innovar en matèria de recursos humans i impactar positivament en el temps de les persones.

 

 

BMAT Music Innovators, una empresa de l’indústria de la música i drets d’autor, ha estat reconeguda en la categoria d’empresa d’entre 51 i 250 persones treballadores. S’ha valorat la introducció d’un conjunt de mesures que faciliten la conciliació del temps laboral, personal i familiar, amb la voluntat que la persona tingui el temps necessari per al descans. Dins d’aquestes mesures, destaquen un horari de feina totalment flexible, treball en remot i política de vacances il·limitades. Aquestes mesures es fomenten, segons l’empresa, en la confiança i en la pròpia responsabilitat de les persones treballadores.

Neovital Health, un laboratori de complements alimentaris naturals, és la guanyadora en la categoria d’entre 10 i 50 persones treballadores. Ha estat així per haver incorporat mesures flexibles com ara l’avançament de l’horari de sortida per a tota la plantilla en la línia amb la implementació dels horaris de treball europeus. A més, s’ha activat un protocol de desconnexió molt concret per no ser destorbat en hores de gaudi personal. Segons l’empresa, les mesures milloren l’ambient dins l’organització, permet a les persones sortir al carrer en hores de sol, afavorint el seu benestar, cosa que afavoreix també la seva productivitat en hores laborals.

Lymbus Life, una agència de comunicació esportiva del món ‘outdoor’, ha estat guardonada amb el reconeixement de menys de 10 persones treballadores. En aquest cas, s’ha premiat el treball en remot, el temps de treball sincrònic i tasques compartides, i la jornada laboral que permet combinar necessitats de conciliació i aficions, amb un impacte en la qualitat i l’eficiència del treball, i el posar en el centre les persones i la seva part social, tenint en compte la intensitat amb la que es treballa en les agències de comunicació. El jurat també ha destacat les eines d’escolta, amb enquesta bianuals, per identificar noves propostes.

L’Ajuntament vol reconèixer les pràctiques de les empreses que busquen solucions, capaces de reduir sobrecàrregues de feina, estrès i garantir el descans de les persones treballadores, per la qual cosa aquestes mesures són un ‘guanyar-guanyar’ tant per les empreses com per les persones, i beneficioses pel conjunt de la societat.

Els premis s’han lliurat durant la jornada ‘El valor de canviar els temps’, dins del marc del Pacte del Temps, que l’Ajuntament de Barcelona promou des de fa 10 anys amb l’objectiu de donar prioritat a la salut de les persones i al creixement de les pròpies organitzacions. La xarxa NUST juga un paper important en la projecció del premis, ja que agrupa més de 130 organitzacions (associacions, cooperatives, entitats socials) de branques d’activitat i sectors diversos per estendre i difondre les noves pràctiques d’usos del temps a la resta d’empreses.

 

Les empreses van innovar amb el teletreball especialment en temps de pandèmia

En les anteriors edicions, empreses com ara Penguin Random House, Grup Ametller Origen, Abacus Cooperativa o Fundació Joia, han estat reconegudes per aspectes innovadors en el teletreball, i implementacions en la gestió del temps de la plantilla, fomentant la satisfacció en hores de feina i la capacitat de gaudir del temps d’oci i personal. Especialment en el moment de la pandèmia es van llançar noves mesures de teletreball, que avui dia s’han anat consolidant i adaptant-se a la realitat actual.

El jurat ha estat composat per l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, UGT Catalunya, CCOO Catalunya, Barcelona Time Use Initiative, UAB, Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Federació de Cooperatives de Catalunya, Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Foment del Treball Nacional, PIME Comerç, Associació 50a50, i AEDIPE Catalunya.





Paraules clau

Premi Barcelona en Usos del Temps/ Usos del Temps/