La transformació de l’entorn de l’estadi del FC Barcelona avança amb la fi de les obres al carrer de Menéndez y Pelayo : Servei de Premsa

La transformació de l’entorn de l’estadi del FC Barcelona avança amb la fi de les obres al carrer de Menéndez y Pelayo

22/03/2023Temps estimat de lectura: 3 minuts

Amb la nova urbanització del carrer s’ha buscat afavorir la mobilitat sostenible i s’ha fet un carril bici que uneix l’avinguda de Joan XXIII amb el carrer de Martí i Franquès

La renovació de l’espai públic del voltant de l’estadi dona continuïtat al nou planejament treballat conjuntament pel Govern municipal i el club, veïnat i entitats de l’entorn

La transformació de l’entorn de les instal·lacions del FC Barcelona avança. Acaben de finalitzar les obres d’urbanització del carrer de Menéndez y Pelayo, en el tram comprès entre l’avinguda de Joan XXIII i el carrer de Martí i Franquès, al districte de les Corts. Es tracta d’una de les actuacions derivades del nou planejament urbanístic i del projecte d’urbanització de l’entorn de l’Spotify Camp Nou treballats pel Govern municipal amb el club, veïnat i entitats de l’entorn per crear un gran espai obert al voltant de l’estadi, eliminar la tanca exterior i els desnivells que hi ha ara i renovar i ampliar els carrers de l’entorn per reordenar l’accés rodat i de vianants.

En aquesta obra, que ha anat a càrrec del club en coordinació amb els tècnics municipals, s’ha buscat crear un gran espai obert al voltant de l’estadi, eliminar la tanca exterior i els desnivells que hi havia i renovar i ampliar els carrers de l’entorn per reordenar l’accés rodat i de vianants. Així, amb la reforma de Menéndez Pelayo s’han intervingut més de 22.000 m2, dels quals més de 4.000 són ja zones verdes. Hi ha un carril de circulació per sentit i un cordó de serveis, i les voreres són amples i suposen una novetat important ja que, fins fa uns mesos, al costat del cementiri no n’hi havia.

A més, s’ha col·locat mobiliari urbà nou, 21 bancs de fusta de tres metres de longitud i 16 cadires de fusta de 60 centímetres, a més d’un nou sistema d’il·luminació més eficaç i amb major rendiment de l’actual. També s’han col·locat un total de 65 arbres. Així mateix, la totalitat del treballs de jardineria es donaran per acabats quan ENDESA finalitzi unes actuacions que està realitzant als parterres on aniràs plantats aquests arbres.

 

Mobilitat sostenible amb un nou carril bici

S’ha habilitat un nou carril bici que s’allarga a través de l’avinguda Joan XXIII i fins a la plaça de Pius XII, de manera que la connexió des de Menéndez y Pelayo arriba fins a la Diagonal. També s’han fet adaptacions a la rotonda de l’avinguda Joan XXIII amb Menéndez Pelayo, amb una nova geometria que afavoreix la circulació dels vehicles, i es finalitza una franja enjardinada al costat de la Masia del FC Barcelona.

 

 

La intervenció al carrer Menéndez y Pelayo suposa un pas més en el desenvolupament de la reordenació urbanística de l’entorn de l’Spotify Camp Nou i l’execució de l’Espai Barça, i se suma a les obres de reurbanització ja executada a l’avinguda de Joan XXIII, entre el mateix carrer de Menéndez y Pelayo i l’accés 5 de l’estadi. En aquest sentit, es renovaran en total més d’11 hectàrees d’espai públic, a càrrec del club i en coordinació amb els equips tècnics municipals, amb l’objectiu de generar un nou espai ciutadà de qualitat, amb més zones verdes i nous carrils bici.

En aquest mateix carrer i dins l’estratègia de sostenibilitat, a finals d’any començaran les obres del futur jardí Geològic, projecte de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Barcelona finançat amb fons Next Generation UE. L’objectiu és apropar la ciutadania i el turisme a la història del planeta Terra i la seva relació amb temes d’actualitat com són la crisi climàtica, la transició energètica i la sostenibilitat dels recursos naturals.

 

Propers passos en el projecte d’urbanització

Pel que fa a l’avinguda de Joan XXIII, el FC Barcelona té previst iniciar la segona fase de les obres en els pròxims mesos i l’àmbit d’actuació serà des de l’accés 5 de l’Spotify Camp Nou fins a la rotonda que connecta amb el carrer d’Arístides Maillol. D’aquesta manera, les actuacions se centraran en un nou traçat amb voreres amples, reduint la secció viària, amb carril bici i tres carrils de circulació. Properament, el FC Barcelona farà la cessió a l’Ajuntament de Barcelona de l’espai del solar de l’equipament esportiu al CEM Arístides Maillol. La restauració del talús verd de límit amb el cementiri de les Corts es treballarà com a fons verd, millorant la vegetació amb plantació de pins i arbustiva.

Paraules clau

FC Barcelona/ Menéndez y Pelayo/ urbanització/