Les Hortes de Sant Bertran al Poble-sec es transformaran en un parc urbà gràcies al Pla de Barris : Servei de Premsa

Les Hortes de Sant Bertran al Poble-sec es transformaran en un parc urbà gràcies al Pla de Barris

23/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Serà un dels principals espais verds del Poble-sec que estarà a punt el darrer trimestre del 2024

Noves àrees de jocs, zones d’estada amb més verd i més ombra i nous espais d’ús comunitari veïnal

Als 4 mil m2 de jardins remodelats se sumen l’adequació de les terrasses i una zona d’esbarjo per a gossos de més de 800m2 al Mirador del Poble-sec

 

 

Aquesta setmana s’ha aprovat el projecte executiu de la reurbanització dels Jardins de les Hortes de Sant Bertran per convertir aquest espai del barri del Poble-sec en un parc urbà que millora i amplia els espais de trobada, fomenta el joc i els usos diversos, i guanya superfície verda i més ombra. L’actuació consisteix en la remodelació completa dels Jardins de més de 4 mil m2, el trasllat de l’àrea de gossos al Parc del Mirador i la millora de les terrasses, que connecten les Hortes i el Mirador, on es crearan espais esportius i de lleure.

L’acció també integra el tram del carrer Carrera entre el Passeig de Montjuïc i el carrer Vila i Vilà que permetrà ampliar la superfície dels jardins. Així, la nova proposta refà els dos espais verds, que ara estan separats pel carrer Carrera i els converteix en un sol jardí. Això permet ampliar i diversificar les àrees de joc i d’activitat física, millora l’accessibilitat i prioritza també que se’n pugui fer un ús comunitari divers per part del veïnat.

Amb el trasllat de l’àrea d’estada i passeig de gossos al Parc del mirador del Poble-sec s’amplia la zona d’esbarjo pels animals que passa dels 500 m2 en la ubicació actual a tenir-ne més de 800. Una nova zona més ben equipada i que queda igualment integrada dins el projecte i alhora connectada amb els espais naturals de la muntanya de Montjuïc.

En total s’actuarà en més de 5.900 m2 i es preveu que el nou parc, un dels principals espais verds del Poble-sec, sigui una realitat el darrer trimestre del 2024.

 

 

Aquesta transformació és una de les actuacions prioritàries que es duen a terme en el marc de Pla de Barris al Poble-sec, té una inversió al voltant dels 3 milions d’euros i les obres començaran l’octubre d’aquest any.

La proposta final és fruit d’un procés que ha comptat també amb la participació veïnal i de la comunitat educativa de l’entorn per tal definir un projecte que faciliti l’ús cultural i esportiu i també nous usos comunitaris d’ aquest espai de l’extrem sud del barri.

El Poble-sec és un dels 23 barris de Barcelona on es desplega l’actual Pla de Barris (2021-24), amb un pressupost de gairebé 12 milions d’euros per a unes cinquanta accions. En l’àmbit d’intervencions a l’espai públic previstes aquest any, se sumen al parc de les Hortes de Sant Bertran, la darrera fase de reurbanització del carrer de Piquer, l’ampliació dels horts comunitaris de la Font Trobada i la nova Aula Ambiental que s’inicien a finals de març o l’inici, a mitjans d’estiu, de les millores a l’espai dels jardins de les Tres Xemeneies.





Paraules clau

Les Hortes de Sant Bertran/ Pla de Barris/ Poble-sec/