L’Ajuntament i 50 entitats que treballen per la qualitat en el mercat laboral superen les 100.000 peticions ateses en el primer any : Servei de Premsa

L’Ajuntament i 50 entitats que treballen per la qualitat en el mercat laboral superen les 100.000 peticions ateses en el primer any

24/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Entre les mesures dutes a terme, s’ha incidit en la reducció de desigualtats, amb plans d’ocupació, amb el foment de la contractació a persones en situació d’atur, i amb el suport a joves, dones i lectius prioritaris

El balanç s’ha presentat a Barcelona Activa, en el marc dels actes de celebració del 20è aniversari del Porta22 i ha coincidit amb la trobada internacional Cité de Métiers

L’Ajuntament de Barcelona amb 50 agents socioeconòmics i entitats han presentat el primer balanç d’actuacions 2022 perquè la ciutat sigui referent en matèria d’ocupació. L’Acord Barcelona per l’Ocupació de Qualitat, creat amb l’objectiu de sumar esforços entre el món públic municipal i l’ecosistema referent del món del treball, ha fet el primer balanç d’activitat, en el qual destaca 106.419 atencions a persones i empreses.

 

 

El perfil de les persones ateses és un 60% dones, i un 41% major de 45 anys, i, entre d’altres activitats, han participat d’assessoraments, servei d’orientació vocacional, assitència a salons professionals i fires, programes com Reskillings i marketplaces de talent amb empreses. Entre les prioritats d’aquest concert social destaca els de reduir desigualtats, fomentar la inclusió, i aconseguir que la ciutat sigui referent en matèria d’ocupació.

La tercera tinenta d’alcaldia i presidenta de Barcelona Activa, Laia Bonet, ha declarat que  “l’Ajuntament de Barcelona sempre ha estat un exemple en el desenvolupament d’iniciatives en l’àmbit de les polítiques d’ocupació. Així ho posen de manifest les polítiques que fa anys venim desenvolupant a través de Barcelona Activa, treballant en xarxa, atenent a milers de ciutadans i acompanyant tothom qui necessita reorientar-se professionalment. I aquesta és la raó principal per la qual estem avui aquí, commemorant els 20 anys del naixement del Porta 22, el nostre equipament de referència pel que fa a l’orientació professional”.

Bonet ha destacat que “tenim la responsabilitat i la necessitat d’oferir respostes eficients per a l’ocupabilitat de la ciutadania, prioritzant la inserció social i professional de les persones amb més dificultats”.

L’Acord Barcelona per l’Ocupació de Qualitat treballa des de la concertació i no només des de l’àmbit públic. El grup motor ha format diferents taules de treball en les que s’han definit un decàleg per una ocupació de qualitat, i eixos i objectius, com el full de ruta Barcelona Green Deal, per aconseguir la reducció de desigualtats, el foment del talent, l’acompanyament de persones en situació d’atur, i donar suport a col.lectius prioritaris, com ara joves i perdones vulnerables.

L’Acord treballa per establir millors connexions entre el món acadèmic i empresarial i té en compte la reforma laboral, la llei estatal d’ocupació i el seu impacte a Barcelona, teixint l’enxarxament amb institucions, i analitzant els índexs i indicadors del món del treball.

 

200 persones al dia són ateses de promig al Porta22

El balanç s’ha presentat a Barcelona Acitva, coincidint amb els actes d’aniversari de l’equipament de referència en ocupació, Porta22, i la trobada internacional a Barcelona de la Cité de Métiers, una iniciativa francesa que ofereix recursos d’orientació professional,  amb la Spring School.

Enguany, el Porta22 celebra els seus 20 anys acollint activitats relacionades amb els reptes del món del treball actuals. 200 persones al dia són ateses de promig al Porta22, ubicat al 22@, 100 presencials i unes altres 100 de manera virtual, en temes d’assessorament i orientació laboral. Aquest és un dels 50 punts distribuïts per tota la ciutat on l’agència municipal ofereix acompanyament laboral.

 

Acord Barcelona per a l’Ocupació de Qualitat (PDF)





Paraules clau

mercat laboral/ ocupació/