Barcelona acull una nova trobada del grup Barrier-free City for All d’Eurocities : Servei de Premsa

Barcelona acull una nova trobada del grup Barrier-free City for All d’Eurocities

27/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La trobada va aplegar a una quarantena de professionals de quinze ciutats que formen part del grup de treball “Barrier-free City for All”, els dies 23 i 24 de març

Van tenir lloc dues sessions de treball com espai d’intercanvi i debat sobre les polítiques en l’àmbit de l’accessibilitat i de la inclusió a Barcelona i a d’altres ciutats membres del grup com Gent, Budapest, Lyon i Berlín

El passat 23 i 24 de març Barcelona va acollir una nova trobada de treball del grup Barrier-free City for All d’Eurocities on va participar el regidor i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera.

L’IMPD presideix aquest grup de treball d’experts en accessibilitat, per al qual cada any s’estableix un pla de treball amb accions d’interès per als professionals que hi participen. La sessió de treball del primer dia va incloure:

Durant la jornada també es va presentar la proposta i el pla de treball per al AccessibleEU Centre, que la Comissió Europea ha encarregat a la Fundación ONCE. Aquest centre promourà la implementació de les polítiques sobre accessibilitat en els estats membres de la Unió Europea.

A la segona jornada de la trobada, el regidor Joan Ramon Riera, va donar la benvinguda i va explicar l’Estratègia Barcelona per a l’Accessibilitat Universal. Seguidament, es van presentar experiències de les ciutats de Gent, Budapest i Lyon, centrades en l’accessibilitat a l’espai públic i al transport.

La sessió de treball va acabar amb la visita al Monestir de Pedralbes per conèixer les mesures d’accessibilitat aplicades per facilitar l’accés als espais i als continguts de les persones amb discapacitat.

 





Paraules clau

Eurocities/