La Guàrdia Urbana organitza les jornades “Abordatge del suïcidi i de les malalties mentals des de la perspectiva policial” : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana organitza les jornades “Abordatge del suïcidi i de les malalties mentals des de la perspectiva policial”

27/03/2023



Temps estimat de lectura: 1 minut

Aquest matí l’INEFC ha acollit les jornades “Abordatge del suïcidi i de les malalties mentals des de la perspectiva policial” organitzades per la Guàrdia Urbana de Barcelona.

L’acte ha estat inaugurat pel el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, i la regidora de Salut Gemma Tarafa. El Cap de la Guàrdia Urbana, l’Intendent Major Pedro Velázquez, ha aportat les conclusions i la cloenda.

 

 

 

 

 

La jornada s’ha estructurat a partir de tres taules de debat on s’han debatut diferents qüestions: la prevenció del suïcidi en la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Intervenció operativa en temptatives de suïcidi, i les malalties mentals i el seu abordatge en el servei policial i assistencial. A les taules han participat testimonis, ponents especialitzats de l’àmbit policial, sanitari, preventiu i assistencial.

Han assistit més de 200 persones entre representants de més d’una cinquantena de policies locals de Catalunya, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Sistema d’Emergències Mèdiques, Bombers de Barcelona, CUESB, 112 i actors sanitaris.





Paraules clau

guàrdia urbana/ Guàrdia Urbana de Barcelona/ gub/ malalties mentals/ perspectiva policial/ suïcidi/