Presentació de l’exposició ‘1.322. Refugis antiaeris de Barcelona’ : Servei de Premsa

Presentació de l’exposició ‘1.322. Refugis antiaeris de Barcelona’

28/03/2023



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimecres, 29 de març, a les 12.30h, a l’auditori de la Model, Espai de memòria, el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, presentarà l’exposició fotogràfica ‘1.322. Refugis antiaeris de Barcelona’, una mostra que es podrà visitar a les galeries 3 i 4 de la Model des del 30 de març fins al 31 de juliol.

També hi intervindran Ana Sánchez, autora de l’obra fotogràfica i comissària, i Xavi Domènech, historiador i també comissari de l’exposició.

L’obra vol ser mostra del patrimoni civil únic que suposa la xarxa de defensa passiva de Barcelona, que va acollir milers de veïns i veïnes de la ciutat entre el febrer de 1937 i el gener de 1939, en plena ofensiva contra la població de la Guerra Civil espanyola.

A la mostra també s’exposaran, gràcies a la col·laboració del MUHBA, una cinquantena d’objectes trobats a les intervencions arqueològiques realitzades en diferents refugis, que ajuden a prendre consciència de la vida sota les bombes. Serà la primera vegada que aquests materials, conservats al Centre de Col•leccions de la Zona Franca, es mostrin al públic.





Paraules clau

memòria/ refugis/