Barcelona inaugura la plaça Carmen Balcells : Servei de Premsa

Barcelona inaugura la plaça Carmen Balcells

31/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte de descoberta de la placa que dona nom a la plaça Carmen Balcells, al districte de Sant Martí, entre els carrers de la Selva de Mar i del Treball, al davant de la biblioteca Gabriel García Márquez.

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha comptat amb l’assistència de Luis Miguel Palomares, fill de Carmen Balcells, acompanyat d’altres membres de la família i representants de l’agència literària Balcells. També hi han assistit el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, i el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé. L’escriptora Carme Riera ha fet la glossa de Carmen Balcells, en un acte conduït pel periodista i escriptor Juan Cruz.

 

 

 

 

 

Carmen Balcells Segalà (Les Oluges, 1930 – Barcelona, 2015) va ser una de les agents literàries més respectades i influents del món editorial. Defensora infatigable dels drets dels escriptors, va aconseguir millores significatives en la seva situació laboral i la seva relació amb les editorials. Artífex de l’anomenat boom llatinoamericà, va ser una figura imprescindible en la trajectòria d’autors com Gabriel García Márquez o Mario Vargas Llosa, i en va propiciar un vincle estret amb la ciutat de Barcelona.





Paraules clau

Carmen Balcells Segalà/ Sant Martí/