Barcelona Activa ofereix 1.000 formacions per millorar competències, cercar feina o emprendre : Servei de Premsa

Barcelona Activa ofereix 1.000 formacions per millorar competències, cercar feina o emprendre

04/04/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les formacions seran d’abril a juny i es vol arribar a unes 15.000 persones, prioritàriament aquelles que estiguin en cerca de feina o en un canvi professional

Canal de Twitch per connectar amb l’audiència, conèixer ChatGPT per a ús professional, o masterclasses de Ciberseguretat, entre les principals formacions tecnològiques

S’han programat també activitats per a persones emprenedores, com una trobada amb microinfluencers, networking de dones a l’espai Lidera, o cursos per a joves, entre d’altres

L’agència municipal de promoció econòmica Barcelona Activa ha programat fins a 1.000 formacions entre els mesos d’abril a juny per donar suport i millorar competències, cerca de feina o emprendre. En els casos de les càpsules formatives per acompanyar a trobar feina, s’han incrementat fins a un 47%, per l’inici d’activitat d’El Convent, un equipament amb una agenda específica per al jovent.

Les activitats i tallers són presencials, online o híbrids, segons cada formació, i es vol arribar a unes 15.000 persones, prioritàriament aquelles que estiguin en cerca de feina, o en un canvi professional, o vulguin emprendre un negoci.

Des del servei del Cibernàrium, s’oferiran formacions relacionades amb el món digital, i  destaquen aquelles tecnologies d’avantguarda de les xarxes socials o les noves plataformes tecnològiques. Amb els cursos es podrà aprendre els usos de canal Twitch per connectar amb l’audiència, plataformes com ChatGPT en ús professional, i noves masterclasses de Ciberseguretat.

Des del suport per a l’ocupació, Barcelona Activa té previstos diversos tallers tant per a persones que estan reorientant la seva carrera professional, com persones que es troben en recerca de feina o  de millors oportunitats professionals. Destaquen noves activitats adreçades al talent sènior per potenciar les competències transversals fruit de la maduresa professional. S’ofereixen també noves càpsules dedicades a l’ús de nous canals socials per a la recerca de feina i networking, des de LinkedIn, fins a Instragram o TikTok i per conèixer els nous mètodes de selecció que utilitzen les empreses.

Amb l’objectiu de conèixer on estan les oportunitats professionals en els diversos sectors econòmics, s’ha posat en marxa un nou catàleg de tallers sectorials dedicats al turisme, la logística, l’àmbit sociosanitari, o la realització d’una sessió extraordinària per conèixer els clústers urbans com l’esport, l’audiovisual, la salut i bio o l’energia.

L’ecosistema emprenedor trobarà l’oferta de sessions específiques, com una activitat amb microinfluencers per conèixer com expandir un negoci, millorar la comunicació; o sessions grupals per a dones empresàries i emprenedores a l’espai Lidera.

A aquestes formacions s’hi sumen les activitats programades a InnoBA (Ca n’Andalet), Les Corts Activa, Nou Barris Activa, Sant Andreu Activa, així com als centres cívics (Vil·la Urània a Sarrià-Sant Gervasi, o el Casinet dHostafrancs a Sants, entre d’altres) i biblioteques a tota la ciutat des d’on Barcelona Activa ofereix els seus serveis i els recursos en equipaments de proximitat a la ciutadania.

Per a més consultes: http://www.barcelonactiva.cat/agenda-d-activitats i als canals socials de Barcelona Activa.





Paraules clau

Barcelona Activa/ competències/ emprenedoria/ feina/ formació/ ocupació/