Aprovades les obres de millora de la plaça del Verdum : Servei de Premsa

Aprovades les obres de millora de la plaça del Verdum

06/04/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La plaça del Verdum i els dos carrers paral·lels guanyaran en verd, accessibilitat i zones d’estada i joc. D’aquesta manera es dona resposta a les reivindicacions veïnals que demanaven una reestructuració de l’espai per adequar-lo al usos del veïnat

Es preveu que les obres s’inicien a l’estiu d’aquest any i s’allarguin durant 2 mesos. Suposa una inversió de gairebé 600.000 euros

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment a la comissió de govern el projecte per reurbanitzar la plaça del Verdum i els dos carrers de vianants adjacents, el carrer Robert Robert i el seu paral·lel, al barri de Verdum, al districte de Nou Barris. Està previst que les obres comencin a l’estiu d’aquest any, amb una durada aproximada de 2 mesos i un pressupost de gairebé 600.000 euros.

La remodelació neix d’una reivindicació veïnal per adequar l’espai a les dinàmiques de convivència del veïnat i per millorar-ne la percepció urbana. Per aquest motiu, la proposat s’ha efectuat a través d’un procés participatiu amb entitats veïnals i futur usuaris i usuàries per prioritzar la diversitat d’usos que demanen els veïns de la zona.

L’àmbit d’actuació de la intervenció inclou per una banda la plaça del Verdum, des del carrer Viladrosa fins al carrer Góngora, i, per l’altra, els dos carrers de vianants adjacents, el carrer de Robert Robert i el seu paral·lel, tots dos perpendiculars a la plaça. En total, la superfície total d’intervenció és de 2.424m2.

 

 

La futura plaça del Verdum esdevindrà un nou espai de trobada, descansa i joc on predominarà el verd. Per tractar els desnivells i millorar la connexió entre les diferents plataformes que conformen la plaça, s’incorporaran grans jardineres lineals amb vegetació baixa que es col·locaran reomplint les grades ja existents. A més, es renovarà el mobiliari urbà i s’hi instal·larà una zona de jocs infantils.

Pel que fa al carrer Robert Robert, aprofitant la seva connexió directe a la plaça del Verdum, es projectarà com un espai versàtil per a la vida del barri i per celebrar esdeveniments de petit format. Per aconseguir aquesta connexió s’incrementarà la presència de vegetació i es retiraran les jardineres existents. En el seu lloc, s’instal·laran tres noves jardineres a la façana de la cara nord del carrer que generaran dues petites zones que generaran al carrer espais on seure i descansar.

Respecte al carrer paral·lel, el qual acull actualment un espai de joc infantil, es consolida com a carrer jugable amb la instal·lació de jocs diversos i mobiliari d’estada i acompanyament, esdevenint una zona de joc inclusiva i accessible.





Paraules clau

Nou Barris/ plaça del Verdum/