La Comissió de Govern ha adjudicat les obres per soterrar 1.822 metres de línies elèctriques i de telecomunicacions : Servei de Premsa

La Comissió de Govern ha adjudicat les obres per soterrar 1.822 metres de línies elèctriques i de telecomunicacions

11/04/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La intervenció es farà als districtes d’Horta-Guinardó i de Sarrià-Sant Gervasi. En total s’actuarà sobre 6.218 m2 i està previst que l’actuació permeti retirar 63 pals de fusta situats a les voreres, que actualment fan de suport a aquestes línies de serveis

D’aquesta manera, es pretén alliberar les voreres d’obstacles per tal que els vianants puguin desplaçar-s’hi amb seguretat i amb comoditat

Les obres, que s’han adjudicat per un import total de 1.278.160,93€ (IVA inclòs), està previst que s’iniciïn al mes de juny amb la previsió de finalitzar-les a setembre. Posteriorment, i amb col·laboració de les companyies subministradores, s’haurà de procedir al soterrament de les línies dins l’obra civil executada.

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat tres contractes per a dur a terme l’obra civil necessària per soterrar 1.822 metres de les línies de serveis (línies elèctriques i de telecomunicacions) a diferents carrers del districte d’Horta-Guinardó i del districte de Sarrià Sant-Gervasi. Les actuacions s’han adjudicat per un import total de 1.278.160,93€ (IVA inclòs).

En diversos carrers de diferents barris és habitual trobar obstacles a les voreres que dificulten la mobilitat del vianant, representats en la seva màxima expressió en forma de pals de fusta que les companyies subministradores van instal•lar provisionalment fa dècades i que han esdevingut definitius, generant alhora una percepció de degradació de l’espai públic.

Aquesta actuació vol acabar amb aquesta falsa provisionalitat, apostant pel soterrament de línies per tal d’alliberar i dignificar les voreres. D’aquesta manera, es pretén alliberar les voreres d’obstacles i deixar-les lliures d’elements que poden dificultar el pas, especialment a aquelles persones que tenen mobilitat reduïda o porten cotxets per a nens petits. La mesura busca que els vianants puguin desplaçar-se per les voreres amb seguretat i amb comoditat.

Les obres s’han dividit en tres lots diferents. El Lot 1 inclou la intervenció prevista als carrers Samaniego, Hedilla, Natzaret i Cardenal Vives i Tutó, i s’ha adjudicat per 429.161,51€ (IVA inclòs). El lot 2 se centra en les intervencions situades als carrers Pacheco, Viver, Arc Sant Martí i Portolà, que es realitzaran per un import d’adjudicació de 432.502,28€ (IVA inclòs). I finalment, el Lot 3 soterrarà línies de serveis a la Travessera de Gràcia, al carrer Garrotxa i al carrer de Marí, per un total de 416.497,15€ (IVA inclòs).

Està previst que les obres s’iniciïn el proper mes de juny de 2023 i que tinguin una durada de 3 mesos, finalitzant al setembre. S’actuarà sobre un total de 6.218 m2 i es preveu retirar 63 pals de fusta, situats a la via pública el que suposarà soterrar aquests 1.822 metres de línies elèctriques i de telecomunicacions.

 

DISTRICTE D’HORTA-GUINARDÓ

 

DISTRICTE DE SARRIÀ-SANT GERVASI

Un cop finalitzi l’obra civil de soterrament, i amb col·laboració amb les empreses subministradores (ENDESA i Telefònica), es procedirà a l’estesa de nou cablejat dins de les canalitzacions executades en aquestes obres, la reconnexió de les línies de serveis indicades anteriorment i la retirada dels pals de fusta.





Paraules clau

Horta-Guinardó/ Sarrià-Sant Gervasi/ soterrar línies elèctriques i de telecomunicacions/