Aprovat el nou contracte de neteja de pintades de Barcelona 2024-2026 : Servei de Premsa

Aprovat el nou contracte de neteja de pintades de Barcelona 2024-2026

19/04/2023



Temps estimat de lectura: 1 minut

La comissió de plenari conjunta ha aprovat el nou contracte per poder procedir-ne a la licitació

El nou contracte incorpora nous serveis com la retirada de pintades de mobiliari, d’elements d’infraestructura i elements patrimonials

El nou contracte del servei de neteja de pintades i taques de pintura, eliminació de cartells i retirada de pancartes i altres elements similars de la via pública de la ciutat de Barcelona 2024-2026 ha estat aprovat avui a la comissió de plenari conjunta per iniciar-ne els tràmits de la licitació, i que entri en funcionament un cop finalitzi l’actual contracte a finals de gener de 2024.

Les principals novetats del nou contracte són, d’una banda, la introducció d’alguns àmbits d’actuació que fins ara havien quedat exclosos dels anteriors contractes. Són la neteja de pintades de mobiliari, d’elements d’infraestructura i d’elements patrimonials. Aquests últims igualment comptaran amb un servei adaptat per a edificis protegits en compliment a la normativa vigent en aquest àmbit.

El nou contracte compta amb un pressupost de licitació de 16 milions d’euros repartits en el període 2024-2026 i permetrà augmentar un 30% el nombre d’operaris i operàries fins arribar a les 131 persones, amb previsió de subrogació del personal actual. El contracte permet també consolidar totes les aportacions tecnològiques per a la detecció i gestió de les pintades que es van posar en marxa amb el contracte vigent.

Aquest servei neteja 300.345 metres quadrats amb més de 123.000 actuacions cada any (dades de 2022). El contracte s’emmarca en pla Cuidem Barcelona, de millora de la neteja i el manteniment de l’espai públic als 10 districtes de la ciutat.

 





Paraules clau

contracte de neteja de pintades/