Acte de lliurament dels Premis Casa Àsia 2023 : Servei de Premsa

Acte de lliurament dels Premis Casa Àsia 2023

20/04/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres 21 d’abril, a les 12.30 hores (Saló de Cent, Ajuntament de Barcelona), tindrà lloc l’acte de lliurament dels Premis Casa Àsia 2023, que presidirà el gerent de l’Àrea Agenda 2030, Transició Digital i Esports, Xavier Patón.

L’acte comptarà amb la presència dels representants de les quatre institucions integrants del consorci Casa Àsia: Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Ajuntament de Madrid, així com dels ambaixadors dels països d’Àsia-Pacífic acreditats al nostre país.

Els guardonats d’aquesta edició dels Premis en les seves quatre categories són:

Masih Alinejad, periodista iraniana, a la categoria de Diversitat i Desenvolupament Sostenible, per la seva activitat periodística de denúncia dels abusos de poder a l’Iran, i per servir d’altaveu a l’exili de les dones iranianes en contra de l’obligatorietat de l’ús del ‘hijab’ i altres lleis discriminatòries.

Margaret Chen, empresaria xinesa, a la categoria d’Economia i Empresa, per la seva contribució a l’acostament entre la Xina i Espanya en l’àmbit de la innovació empresarial, especialment al sector de les telecomunicacions i les start-ups, a més de pel seu suport a la integració dels directius xinesos a la societat espanyola a través del China Club Spain.

Guillermo Gómez Rivera i Nick Deocampo, a la categoria de Cultura i Societat (ex aequo).

La Fundació Àsia Europa (ASEF), a la categoria d’Educació i Ciència, per la seva trajectòria de 25 anys contribuint a promoure l’enteniment mutu i la col·laboració entre les societats civils d’Àsia i Europa. Amb aquest premi, el jurat reconeix, en particular, el treball d’ASEF a l’àmbit educatiu, on els seus programes serveixen de plataforma per a la trobada entre joves, i la creació de xarxes que faciliten la col·laboració entre estudiants, professors i educadors d’Àsia i Europa.

https://www.casaasia.cat/actividad/lliurament-dels-premis-casa-asia-2023/

 





Paraules clau

Premis Casa Àsia 2023/