Barcelona commemora el Dia del Treball posant el focus en l’ocupació juvenil : Servei de Premsa

Barcelona commemora el Dia del Treball posant el focus en l’ocupació juvenil

26/04/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’aplicació de la reforma laboral afavoreix contractes indefinits i millorar la situació dels joves que s’incorporen al mercat de treball

L’Ajuntament de Barcelona ha celebrat, com cada any, un acte amb motiu de la commemoració del Dia del Treball, el Primer de Maig, una jornada per reivindicar els drets dels treballadors i treballadores. La trobada ha permès debatre sobre l’aplicació de la reforma laboral per a millorar les condicions de les persones treballadores, especialment els joves.

 

 

 

 

 

El director del Centre d’Estudis Sociològics sobre Vida Quotidiana i Treball (QUIT) de la UAB, Joan Miquel Verd, ha fet una conferència  on ha descrit la situació més recent de les persones joves en el mercat laboral, fent esment a la situació precària de moltes d’elles i als efectes que hi han tingut les polítiques específiques que han tractat de corregir aquesta situació. També ha parlat de les polítiques actives d’ocupació dirigides a la població jove. En aquest sentit, no es poden fer bones polítiques actives dirigides a la població jove sense tenir en compte la vivència de la precarietat per part de les persones joves ni tampoc la seva veu.

Posteriorment s’ha dut a terme un debat centrat en l’ocupació juvenil amb representants del col·lectiu: la portaveu Nacional d’Avalot – UGT, Laura Bonet; la coordinadora Nacional d’Acció Jove – Joves CCOO, Lucía Aliagas; i la participant del programa d’Oportunitats als Mercats Municipals i al Comerç de Proximitat, María del Carmen Paredes.





Paraules clau

Dia del Treball/ ocupació/ Ocupació Juvenil/