Barcelona promou l’aplicació BCN+65 al Saló de la Gent Gran de Catalunya : Servei de Premsa

Barcelona promou l’aplicació BCN+65 al Saló de la Gent Gran de Catalunya

26/04/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El consistori hi participa amb un estand dedicat a l’aplicació BCN+65 on es podrà consultar informació sobre els serveis, recursos i iniciatives tant del consistori com del Consell Assessor de la Gent Gran

El 24è Saló de la Gent Gran de Catalunya tindrà lloc del 26 al 28 d’abril a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat amb més de 350 activitats gratuïtes amb la finalitat de promoure l’envelliment actiu de les persones grans

Enguany, el Saló se centra en les bones pràctiques per garantir la seguretat de les persones grans

Avui s’ha inaugurat el 24è Saló de la Gent Gran de Catalunya, un dels esdeveniments adreçat a les persones grans més important d’Europa. Aquesta edició de la fira, que torna a celebrar-se a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat entre el 26 i 28 d’abril, espera mantenir l’èxit d’assistència i participació de l’any passat, quan es va superar els 25.000 visitants.

 

 

 

 

FiraGran 2023 ofereix més de 350 activitats gratuïtes amb la finalitat de promoure l’envelliment actiu de les persones grans. Enguany incorpora una àmplia oferta cultural amb l’organització del festival Cinema Gran i l’obra de teatre Cadires. A més, hi destaquen el concurs de fotografia digital, una gran caminada per a majors de 60 anys, sessions de tai-txi i música, una trobada sardanista, un festival de corals i una bicicletada, organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, que sortirà el dijous 27 des d’Arc de Triomf per arribar fins al recinte firal.

En aquesta edició, l’Ajuntament de Barcelona hi participa amb un estand dedicat a l’aplicació BCN+65, una app que aplega, de forma fàcil i accessible, tota la informació d’actualitat i els principals serveis i recursos municipals per a les persones de més de 65 anys de la ciutat en un sol punt d’accés. Les persones grans que s’apropin a l’estand podran rebre informació sobre els diferents serveis, recursos i projectes municipals dirigits al col·lectiu com Radars, Vincles BCN, Bicis sense Edat o Viure i Conviure, entre d’altres. A més, el Consell Assessor de la Gent Gran també hi serà present amb un espai propi on oferiran informació sobre la seva funció i les activitats que hi organitzen.

D’altra banda, Guàrdia Urbana i Bombers de Barcelona també hi seran presents amb un estand on se celebraran ponències sobre consells de seguretat i autoprotecció per a les persones grans centrats en la prevenció de riscos i què fer en cas d’incendi, a més de consells sobre seguretat ciutadana i mobilitat segura.

Enguany, el Saló vol posar l’èmfasi en la seguretat de les persones grans, entesa des de totes les seves vessants. Per aquest motiu, l’eix de la jornada FiraGran ‘Bones pràctiques per a garantir la seguretat de les persones grans’, que tindrà lloc el 28 d’abril, abordarà aspectes vinculats amb la violència masclista a les dones grans, la implicació de les persones grans en la seguretat o la prevenció de maltractaments al col·lectiu. L’Ajuntament de Barcelona hi participa compartint l’experiència de les sessions d’educació financera per a persones grans on es donaran consells de prevenció i seguretat, s’explicaran els seus drets com a persones consumidores i com evitar l’exclusió dels serveis financers.

En aquesta nova edició, la Fundació FiraGran realitzarà una macro enquesta, entre els assistents a l’esdeveniment, per conèixer el seu grau d’alfabetització digital, els possibles obstacles per fer ús de dispositius informàtics i accedir a Internet. L’objectiu és avaluar l’impacte de l’anomenada bretxa digital, una de les principals preocupacions de les persones grans. D’aquesta manera es reclama la necessitat de crear un marc legal que garanteixi els drets digitals de les persones grans i que especialment protegeixi les que tenen dificultats digitals per accedir a serveis bàsics.

FiraGran 2023 té el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i l’Ajuntament de Barcelona.





Paraules clau

BCN+65/ Saló de la Gent Gran de Catalunya/