Torna la ruta “Aparadors Artístics” a establiments comercials del Barri Gòtic : Servei de Premsa

Torna la ruta “Aparadors Artístics” a establiments comercials del Barri Gòtic

12/05/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dinou artistes de diferents disciplines ocupen amb les seves obres els aparadors d’una vintena d’establiments fins al 3 de juny

La iniciativa vol potenciar els aparadors com a espais comercials i de diàleg amb la ciutadania

Aparadors Artístics és una iniciativa de Barna Centre, la publicació Hänsel i Gretel i el suport de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona

Per segon any, la ruta “Aparadors Artístics” proposa des d’avui i fins al 3 de juny, un seguit d’intervencions artístiques realitzades per artistes de reconegut prestigi –provinents de les arts visuals, les arts escèniques, del cinema o de la literatura– en diferents aparadors d’establiments comercials del Barri Gòtic, situats als carrers Petritxol, del Pi, de la Palla i Banys Nous, així com en alguns carrers adjacents.

Dossier de premsa

La intervenció vol potenciar la importància dels aparadors com a espais comercials i de diàleg amb la ciutadania. Amb aquest objectiu el projecte ha emparellat una vintena d’establiments i els seus propietaris amb els I les artistes que proposen intervencions artístiques als aparadors d’aquest establiments singulars del Barri Gòtic.

Hi participen: Accent Created Diamonds, Antiguitats Olga de Sandoval, Atelier De Ballerinas, Casa Jornet, Conesa, Espai Quera, Fargas Xocolateria, Fly Shop Salmon 2000, Fortune Cat, Joieria Petritxol, Joieria Sant, Marcs Petritxol, Miret 1919, Restaurant Immersió, Rossana Barcelona, Sala Parés, Up Headwear, Vamvaki, Villa del Arte i YellowKorner.

I els i les artistes: Didier Lourenço, Gino Rubert, Guillem Trius, Jacint Todó, Jaime Pitarch, Jaime Serra, Joan Fontcuberta, Laia Noal, Lara Fluxà, Lluís Lleó, Marcos Cárdenas, Mari Ito, Mercedes Pimiento, Miguel Rasero, Núria Güell, Pedro Torres, Pep Agut, Perico Pastor, Rosa Tharrats i Stella Rahola.

Aparadors artístics és un projecte impulsat per Barna Centre, la Federació de Comerciants del Barri Gòtic, un teixit comercial de gairebé un miler d’establiments comercials a cel obert en el nucli històric de Barcelona. El projecte amplia el potencial d’una iniciativa engegada l’any passat per la publicació cultural Hänsel i Gretel i compta amb el suport de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, que financia la iniciatva amb fons provinents de l’impost d’estades turístiques (IEET).

Web de l’edició 2023 amb informació de la ruta, els artistes i els establiments que hi participen: www.aparadorsartistics.com

 

Dossier de premsa





Paraules clau

Aparadors Artístics/ artistes/ Barna Centre/ barri gòtic/ botiguers/ Ciutat Vella/ Hansel i Gretel/ ruta/