Obre la superàrea de joc infantil de Can Batlló a Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Obre la superàrea de joc infantil de Can Batlló a Sants-Montjuïc

19/05/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’espai té uns 1.000 metres quadrats i compta amb una torre amb tobogans de fins a 11 metres d’alçada

La nova àrea de joc del barri de la Bordeta se situa dins del perímetre dels murs de l’antic Bloc 12 de Can Batlló

Aquest dissabte s’obrirà la superàrea de joc de Can Batlló al barri de la Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc. El nou espai per a infants té uns 1000 metres quadrats de superfície i compta amb múltiples activitats lúdiques. L’àrea infantil se situa dins del perímetre dels murs de l’antic Bloc 12 del complex de Can Batlló, que s’han conservat per preservar-ne l’interès patrimonial i deixa el carrer 11 de Juny amb façanes a les dues bandes. Aquesta nova àrea de joc infantil s’inclou en la primera fase de les obres de construcció del nou Parc de Can Batlló.

 

 

L’element més singular del nou espai és una torre de 9 metres d’alçada que compta amb tres tobogans amb sortida a diferents nivells, el més alt amb un descens d’11 metres, per tal que el joc sigui de repte progressiu i atractiu per a totes les edats. Al segon nivell, que té un tobogan de sortida a 3 metres d’alçada, s’hi accedeix amb una lona helicoïdal de transferències, un sistema pioner a la ciutat, que permet que els infants amb mobilitat reduïda que tenen to muscular al tronc superior puguin accedir i llençar-se pel tobogan.

A més d’aquest element central, l’espai té llits elàstics, balancins, un giratori individual i un de col·laboratiu amb accés per a cadires de rodes, topografies i ondulacions al paviment per córrer, rodar i fer equilibris, i també gronxadors que pengen de l’antiga estructura del bloc. Una altra de les novetats són tres gronxadors gegants, pensats per a atraure adolescents i adults a tornar a jugar.

El paviment de l’àrea de joc és principalment de cautxú, per garantir la seguretat en risc de caiguda i l’accessibilitat. Els elements de joc dinàmic tenen marcada l’àrea de seguretat d’un color contrastat, perquè tots els infants puguin identificar-los de manera fàcil i clara.

 

 

Els murs de l’antic recinte fabril ajuden a delimitar tot aquest espai diàfan i sense coberta, amb cinc accessos a banda i banda i que resta tancat en horari nocturn. De moment, però, només se n’obrirà un, el del carrer 11 de juny, entre l’àrea de jocs i el Bloc 11 de Can Batlló, per tal que puguin seguir endavant els treballs de la resta del parc.

Aquesta superàrea de joc s’emmarca en el Pla del joc a l’espai públic de Barcelona, l’objectiu del qual és millorar i diversificar les oportunitats de joc i activitat física a l’espai públic fent àrees de joc més diverses, creatives i accessibles.

Al mes de juny caldrà tancar uns dies l’àrea de joc per a poder-hi instal·lar tendals que facin ombra els mesos d’estiu. Aquests tendals es tornaran a retirar un cop passat l’estiu.





Paraules clau

can batlló/ Sants-Montjuic/