Una promoció municipal d’habitatges industrialitzats construïda amb fusta, premiada per la seva sostenibilitat per Construmat : Servei de Premsa

Una promoció municipal d’habitatges industrialitzats construïda amb fusta, premiada per la seva sostenibilitat per Construmat

23/05/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es tracta d’un edifici de set plantes i 42 habitatges situada al carrer de Pallars, al barri del Besòs i el Maresme

L’estructura de l’edifici està feta íntegrament amb 1.103 peces de fusta fetes prèviament a fàbrica, amb material provinent d’explotacions forestals sostenibles

La promoció municipal d’habitatges de protecció oficial situada al carrer de Pallars, 487, ha estat reconeguda per la fira Construmat amb el guardó TOP3 Sostenibilitat, en un acte on han participat la regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucia Martín, i el director de Serveis Tècnics de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), Juan Carlos Melero. Es tracta d’una promoció impulsada per l’IMHAB de 7 plantes i 42 habitatges, dissenyada pels equips d’arquitectura Oikosvia Arquitectura, SCCL (format per Manolo Ortiz Alba i Jaume Alcover Sanchis) i Fabregat & Fabregat, SCP (Josep Maria Fabregat Estraguès i Joan Fabregat Pla), mentre que l’obra va a càrrec de Constraula Enginyeria i Obres, SAU.

 

 

El premi reconeix la sostenibilitat del procés constructiu, amb la preparació prèvia a fàbrica dels elements i panells de fusta, i la rapidesa del muntatge, que permet agilitzar terminis i reduir costos ambientals. A partir del forjat de la planta baixa, l’estructura de l’edifici és de fusta laminada, en forma de forjats i panells verticals de CLT, que a les façanes es revestirà amb un sistema d’aïllament tèrmit per l’exterior de baix impacte ambiental. Per aixecar l’edifici, s’han utilitzat un total de 1.103 peces, entre forjats, murs, dentells, bigues i esglaons, fetes amb fusta d’avet roig de boscos explotats de forma sostenible, amb certificat PEFC, el sistema de certificat forestal més implantat arreu del món.

Els 42 habitatges d’aquesta promoció es destinaran a lloguer protegit i la previsió és que estiguin disponibles el pròxim any. En conjunt, la previsió és que els treballs durin poc més d’un any, quan una obra tradicional d’aquest volum pot durar fins a dos anys. A més de la reducció de terminis, es millora l’impacte ambiental de l’obra, ja que les tasques que es realitzen generen molt menys soroll i pols.

El cost previst per aquesta promoció és de 5.034.960 euros.

Paraules clau

fusta/ habitatges/ promoció municipal d'habitatges industrialitzats/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina