La Comissió de Govern aprova el contracte de l’enllumenat nadalenc de la ciutat : Servei de Premsa

La Comissió de Govern aprova el contracte de l’enllumenat nadalenc de la ciutat

30/05/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El contracte pels llums de Nadal de 2023 té un pressupost de de 2.007.980 euros

Es convoca la licitació per l’adjudicació de vuit lots d’enllumenat a tota la ciutat

La Comissió de Govern va aprovar el contracte per a l’enllumenat nadalenc a la ciutat de Barcelona per aquest any 2023, per un import de 2.007.980 euros.

Per aquest import és licitaran 8 lots diferents que comprenen la il·luminació de:

En aquest concurs, segons el lots, es licita la contractació dels serveis de producció, lloguer, transport, instal•lació, manteniment i desmuntatge de l’enllumenat ornamental nadalenc.

 

 

 

S’il·lumina el Passeig de Sant Joan

Enguany s’il·luminarà per primera vegada el Passeig de Sant Joan en el tram entre l’Avinguda de Vilanova i la Gran Via de les Corts Catalanes. L’adjudicatària de la licitació que ara s’obre, es farà càrrec dels serveis de producció, transport, instal•lació, manteniment i desmuntatge de l’enllumenat dels anys 2023-24, del 2024-25 i del 2025-26 per un import de 653.400 euros. El disseny de l’enllumenat d’aquest nou tram pels tres anys el fa l’estudi barceloní Brosmind que va ser el seleccionat en un concurs convocat per l’ADI-FAD. El jurat va valorar el caràcter innovador, diferenciat i simpàtic de la proposta que apel•la al barri del Fort Pienc. Les botigues de manga, el còmic Kawaii i la comunitat xinesa inspiren el llenguatge del disseny triat. Els missatges nadalencs dibuixats dins de finestres de còmic repartides en una distribució romboide sobre la via, s’acompanyen amb icones clàssiques nadalenques sobre les voreres. Un disseny pensat per ser vist en dues velocitats, la dels vehicles i la de qui va a peu, i des de dos punts de vista diferents, el del veïnat i el del vianant.

Un any més, es posa atenció a indrets on el teixit comercial es pot trobar afectat per obres de llarga durada. Les actuacions, amb un pressupost  previst de 175.000 euros, es faran en una trentena d’espais públics i trams de carrers de diferents barris i districtes on s’estan fent treballs de durada superior a un any.

En l’apartat de Foment del Comerç als Barris s’actuarà a diverses vies de Ciutat Vella, Sants, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí per un import de 200.000 euros.

L’Associació de Comerciants de Trinitat Vella impulsa la recuperació de seixanta punts de llums, amb el tastet d’oficis d’electricitat del dispositiu d’inserció de Barcelona Activa, l’entitat Esfera, i La Puça, empresa que gestiona el centre cívic i s’actuarà en el Turó de la Trinitat, el carrer Galícia, el carrer Mare de Deu de Lorda, el carrer Madriguera, el carrer Finestrelles, el carrer Mireia i el carrer Peníscola. En aquest mateixa línia hi ha el projecte de deu punts de llum de la Fundació Raval Km.0 a Ciutat Vella, al carrer Robadors (entre carrer Hospital i carrer Sant Pau). 18.000 euros previstos per ambdós projectes.

El 2023 es continua il·luminant la Plaça d’Urquinaona, l’Avinguda del Paral·lel (entre el carrer de Margarit i el carrer de Cabanes);  Les Rambles (entre el Portal de la Pau i la Plaça de Catalunya) entren en la licitació per primer any. En aquestes vies es licitarà la contractació dels serveis de lloguer, transport, instal·lació, manteniment i desmuntatge de l’enllumenat ornamental nadalenc 2023-2024 i  2024-2025, per un import de 226.580 euros.

Pel foment del comerç de proximitat, es decoren les façanes exteriors dels Mercats Municipals i compten amb un pressupost de prop de 230.000 mil euros.





Paraules clau

enllumenat nadalenc/