Ada Colau lliura els premis de la 32a edició dels Jocs Florals Escolars : Servei de Premsa

Ada Colau lliura els premis de la 32a edició dels Jocs Florals Escolars

31/05/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Un total de 2.348 alumnes de 229 centres de la ciutat han participat en aquesta nova edició dels Jocs Florals

L’alcaldessa en funcions, Ada Colau, ha lliurat avui els premis de la 32a edició dels Jocs Florals Escolars, en un acte que ha tingut lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament i al qual hi ha assistit en representació del Consorci d’Educació de Barcelona el seu delegat, Pere Masó.

El propòsit dels Jocs Florals és que l’alumnat s’engresqui en l’escriptura i la lectura, en una Barcelona que té una tradició literària amb autors en diverses llengües. Durant la cerimònia d’avui s’ha fet la lectura dels treballs guardonats, i ha participat també alumnat del Conservatori Municipal de Música amb un quartet de corda.

Enguany, els treballs presentats per l’alumnat d’educació primària han estat col·lectius (entre 3 i 5 alumnes) en el cas de la prosa, i en el cas de la poesia s’han pogut presentar treballs individuals o col·lectius en el cas de la poesia. En el cas de la secundària s’han presentat de manera individual, i finalment els alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) ho han fet de manera col·lectiva, tan en prosa com en poesia.

Els alumnes guardonats han estat seleccionats per la seva qualitat literària i creativitat. I han estat els següents en les 15 categories participants:

Els Jocs Florals Escolars de Barcelona formen part d’un procés que comença, en una primera fase, amb la participació de l’alumnat als Jocs Florals del seu centre educatiu. Els treballs seleccionats a cada centre participen als Jocs Florals Escolars de districte, en total 2.348 alumnes de 229 centres. En aquesta segona fase, el jurat de cada zona ha seleccionat un treball de cada categoria d’entre tots els presentats, els quals han passat a la fase de Barcelona, en què han participat 497 alumnes de 97 centres de primària, de secundària i d’educació especial.

La temàtica predominant han estat fets imaginatius dins de la vida dels nens i les nenes, el canvi climàtic, històries imaginàries sobre l’antiguitat i viatges pel món, la història, l’escola, els seus propis sentiment i somnis.





Paraules clau

32a edició dels Jocs Florals Escolars/ Jocs Florals Escolars/