La 16a Festa de la Ciència oferirà més de 170 activitats de divulgació científica i tecnològica : Servei de Premsa

La 16a Festa de la Ciència oferirà més de 170 activitats de divulgació científica i tecnològica

07/06/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La 16a edició de la Festa de la Ciència oferirà més de 170 activitats de divulgació científica i tecnològica que es desenvoluparan en 24 espais diferents del barri del Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí. La cita serà aquest cap de setmana, els dies 10 i 11 de juny, i el centre neuràlgic de la festa serà la Rambla Prim, en el tram entre els carrers Llull i plaça de Llevant, així com el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. A més a més, als espais de la festa s’hi afegeix la col·laboració puntual del Centre Comercial Diagonal Mar.

La Festa de la Ciència va estrenar l’any passat un nou format itinerant per descentralitzar-la i fer-la arribar a tot el territori, i aquest any, amb l’edició al barri del Besòs i el Maresme, es consolida aquesta aposta. La festa d’aquest any ha implicat més de 150 centres i grups de recerca, universitats i empreses de divulgació científica de la ciutat així com de l’àrea metropolitana, i en concret una quinzena d’entitats properes al lloc de celebració de la festa hi duran a terme activitats de divulgació científica.

Per altra banda, la Festa de la Ciència coincideix amb cinc efemèrides diferents de l’àmbit científic que seran presents durant la celebració:

Aquest any la festa inclourà novetats com ara un espai dedicat a la relació entre l’art i la ciència, amb múltiples activitats al voltant de la barreja entre aquestes dues disciplines, molt més properes del que es pensa, amb dansa música i còmic, per exemple. També està prevista la participació d’un ARI, un robot social de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, que interaccionarà amb les persones assistents. I estrenarà un espai de ciència jove on l’alumnat d’escoles i instituts mostraran quina ciència fan als centres educatius del barri i en indrets de la ciutat. Serà l’alumnat l’encarregat d’explicar-ho. Un joc de pistes i enigmes, i l’enregistrament en directe dels continguts de Ràdio Farró (l’emissora de ràdio que difon la ciència a través de podcasts) seran algunes altres propostes noves d’aquesta edició.

 


A més a més, no hi faltaran els clàssics de la Festa de la Ciència, com ara els reptes matemàtics a través de la proposta Jocs matemàtics per guanyar sempre a càrrec d’Eduardo Sáenz de Cabezón al Centre Comercial Diagonal Mar, l’observació solar per als amants de l’astronomia, espais de lectura per a totes les edats, microxerrades i debats, així com espectacles diversos que ompliran de propostes els dos dies de festa, dissabte d’11 a 21h, i diumenge d’11 a 20h.

La Festa de la Ciència és una activitat que s’emmarca en el Pla Barcelona Ciència 2020-2023 i que té com a objectiu afavorir el diàleg entre la ciència i la societat, en aquest cas des d’una perspectiva lúdica, i a través d’activitats obertes a tota la ciutadania. Aquest pla aposta per un model de festa descentralitzat en el territori i en col·laboració amb els districtes i els equipaments de la ciutat. En aquest sentit és crucial la participació i implicació del barri. En aquesta nova edició un total de 250 persones amb perfils i experteses molt  diversos (investigadors i investigadores, professionals de la divulgació científica, artistes, etc) han col·laborat per fer possible el programa que es presenta.

 


Descarregar dossier de premsa en format PDF





Paraules clau

16a Festa de la Ciència/ divulgació científica/ rambla de Prim/ Sant Martí/ tecnològica/