La 45a edició de la Cursa de la Mercè augmenta la seva oferta esportiva : Servei de Premsa

La 45a edició de la Cursa de la Mercè augmenta la seva oferta esportiva

21/06/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Un any més Barcelona ultima els detalls d’una de les curses més emblemàtiques de la ciutat: la de la Mercè. Enguany, aquesta cita serà el 17 de setembre però avui, a menys de tres mesos de l’esdeveniment, s’ha fet un pas important perquè aquesta sigui una edició molt especial. David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, i Olga Martínez Pujol, directora d’Assumptes Corporatius i Sostenibilitat de Grupo Bimbo a Iberia, han signat aquest matí, a l’Institut Barcelona Esports, un acord de col·laboració pel qual la multinacional es converteix en patrocinadora. Amb aquesta aliança, la prova passa a denominar-se Cursa de la Mercè Bimbo Global Race.

“Estem molt satisfets amb aquest acord perquè significa enfortir una de les curses més populars de la nostra ciutat i, per això, enguany esperem que la Cursa de la Mercè Bimbo Global Race arribi a 10.000 participants. Amb aquest objectiu de creixement, hem fet un gran esforç creant una cursa específica per atraure els corredors i corredores més joves”, ha declarat el regidor d’esports, David Escudé.

Per la seva part, la directora d’Assumptes Corporatius i Sostenibilitat de Grupo Bimbo a Iberia, Olga Martínez Pujol, ha afegit que “per Grupo Bimbo és un honor poder sumar la carrera Bimbo Global Race, en la seva 8a edició, a una cursa tan emblemàtica de Barcelona com ho és La Cursa de la Mercè. Des dels seus inicis, Bimbo Global Race és una carrera de caràcter solidari on es donen 20 llesques de pa per cada inscrit a la cursa. Amb aquesta suma d’esforços, unim dues curses socials i solidàries per augmentar l’oferta esportiva i fomentar hàbits de vida saludables des de les edats més joves. No tinc cap dubte que la Cursa de La Mercè Bimbo Global Race marcarà un abans i un després a la ciutat”.

 

Inscripcions obertes

Coincidint amb la signatura d’aquesta aliança, la Cursa de la Mercè Bimbo Global Race també ha obert avui les inscripcions d’aquest esdeveniment esportiu que enguany viurà la seva edició número 45. Com sempre, se celebrarà dins de “La Mercè més Esportiva” que, amb diferents esdeveniments destacats, marca l’arrencada progressiva de la competició i l’activitat esportiva de les festes majors de la ciutat. Es tracta d’una de les proves més clàssiques dins el calendari esportiu de la ciutat perquè se celebra coincidint amb la festa major de Barcelona i recorre alguns dels seus indrets més emblemàtics.

L’any passat, més de 8.000 corredors i corredores varen prendre la sortida en aquesta cursa,  que va comptar amb un 33% de participació femenina. La popular cursa de 10 quilòmetres també va estar acompanyada d’una cursa inclusiva 2k, una versió adaptada de 2 quilòmetres que s’organitza per persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. Enguany, a més d’aquestes dues competicions tradicionals també s’afegirà una d’específica pels corredors i corredores més joves.

 

Més informació: Cursa de la Mercè Bimbo Global Race

Materials complementaris: Fotografies de l’acte de signatura de l’acord

 





Paraules clau

esport/