Els patis de diverses escoles de primària i secundària, i d’escoles bressol de Barcelona, obren durant l’estiu : Servei de Premsa

Els patis de diverses escoles de primària i secundària, i d’escoles bressol de Barcelona, obren durant l’estiu

24/06/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Durant les vacances d’estiu diversos patis d’escoles i instituts públics de la ciutat de Barcelona, així com d’escoles bressol municipals, obriran en diferents franges horàries, de matí i de tarda, per oferir els seus espais a l’ús de la ciutadania i dels barris. L’obertura, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, començarà dilluns 26 de juny i s’allargarà fins al 31 d’agost. En cadascun dels districtes de la ciutat com a mínim hi haurà un pati obert aquest estiu, i per tant cada districte guanyarà un espai per al joc compartit, per estar-s’hi, per la lectura, i també un espai que actuarà com a refugi climàtic.

El programa municipal Patis Escolars Oberts al Barri té com a objectiu oferir patis de centres educatius públics de la ciutat, sempre en horari extraescolar i en període de vacances, com a espais d’ús públic obert a tota la ciutadania. Cada pati escolar compta amb un servei de monitoratge que obre i tanca el pati dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions, i fa que els patis oberts sigui una àgora de trobada on les persones participen, es relacionen, comparteixen l’esbarjo amb altres persones.

Els patis d’escoles i instituts públics oberts al barri volen potenciar l’ús educatiu del temps fora de l’horari escolar per a infants, joves i les seves famílies i persones adultes en general i promoure l’obertura de nous espais socials i de relació amb la ciutadania. Són espais on es fomenten valors i actituds de respecte, de cooperació, d’esforç i de responsabilitat dels infants i dels joves mitjançant el joc compartit. D’aquesta manera, aquest programa, obre l’escola al barri i contribueix a fer dels barris, uns barris més educadors.

Aquest és el calendari d’obertura dels patis d’escoles i instituts al llarg de l’estiu:

 

 

A aquesta oferta d’espais oberts a la ciutadania, se suma la proposta de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona que obrirà alguns patis d’escoles bressol, en aquest cas per a infants fins als 6 anys i les seves famílies. Als patis oberts de les escoles bressol municipals, de manera lliure i autònoma, en un equipament de proximitat i a l’aire lliure, les famílies i els infants poden gaudir de racons de contes per a la petita infància (amb la participació del Consorci de Biblioteques de Barcelona), així com d’elements de joc lliure ubicats als patis com sorrals i espais motrius, entre altres.

Aquests són els patis de les escoles bressol municipals oberts els mesos de juny, juliol i setembre els dissabtes de 10.30 a 13 hores:

 

Ciutat Vella

 

L’Eixample

 

Sants – Montjuïc

 

Les Corts

 

Sarrià – Sant Gervasi

 

Gràcia

 

Horta – Guinardó

 

Nou Barris

 

Sant Andreu

 

Sant Martí

Durant el mes d’agost, per altra banda, obriran els patis de les següents escoles bressol municipals els dissabtes en horari de matí o de tarda:

 

Ciutat Vella

 

Sants – Montjuïc

 

Horta – Guinardó

 

Nou Barris

 

Vuit escoles bressol municipals s’incorporen a la xarxa municipal de refugis climàtics

Recentment, un total de vuit escoles bressol municipals s’han incorporat a la xarxa municipal de refugis climàtics: Canigó, Cargol, El Vent, Gràcia, La Mar, Pau, Ralet i Valldaura. Aquestes escoles s’incorporen com a espais que proporcionen confort tèrmic a la població i s’adrecen a persones vulnerables a la calor i al fred (nadons, persones majors de 75 anys, persones malaltes cròniques i persones amb pocs recursos).

La iniciativa municipal Patis Escolars Oberts al Barri compta amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Al web ajuntament.barcelona.cat/educacio es poden consultar els patis escolars oberts al barri, les adreces, els horaris i altres informacions relacionades.





Paraules clau

estiu/ patis/