En marxa les obres d’un nou tram de la transformació del carrer de Cristóbal de Moura, a Sant Martí : Servei de Premsa

En marxa les obres d’un nou tram de la transformació del carrer de Cristóbal de Moura, a Sant Martí

25/06/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de transformació del carrer de Cristóbal de Moura en l’àmbit comprès entre Maresme i Josep Pla, al districte de Sant Martí. Es tracta de la segona fase de la remodelació integral d’aquesta via per convertir-la en un parc lineal que prioritza el verd, el vianant i els espais de convivència. A més, els treballs inclouen la renovació del carrer de Puigcerdà entre Marroc i Pallars, que es creua precisament amb Cristóbal de Moura i que configura un altre dels eixos verds previstos en el planejament vigent del 22@.

La secció que s’implantarà a Cristóbal de Moura seguirà el model del primer àmbit que es va renovar, entre Fluvià i Provençals. Es crearà un jardí lineal que maximitzarà l’espai per a vianants i reduirà la superfície destinada al pas de serveis i bombers. En concret, l’amplada serà de 40 m entre Puigcerdà i Maresme i de 30 m entre Josep Pla i Puigcerdà. Es crearà un espai central destinat a jardí, acompanyat en el seu recorregut per dos camins sinuosos de formigó de 2 m d’amplada d’ús exclusiu de vianants i bicicletes que generaran petites zones d’estada amb bancs, punts de llum i paperers. A més, hi haurà una zona de circulació exclusiva per a vianants i una altra de circulació restringida i a baixa velocitat per a veïns.

 

 

Pel que fa al carrer de Puigcerdà, se seguirà el mateix model d’urbanització iniciat a l’entorn de Ca l’Alier. Així, s’adoptarà una secció de plataforma única que prioritzarà el vianant, les bicicletes i els espais verds i d’estada. Entre les voreres i l’espai central hi haurà un àmbit lliure a banda i banda en què es col·locarà vegetació, àrees d’estada i nou mobiliari i punts de llum.

En tots dos carrers es mantindrà l’arbrat existent i se n’hi plantarà de nou. Entre les espècies previstes destaquen les casuarines, albízies, jacarandes, tabebuies, gingko biloba, hedera helix, salvia o rosmarinus officinalis. Pel que fa al reg, s’inclourà sistemes de goteig i també sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS) que permetran aprofitar les aigües pluvials recollides dins el mateix àmbit per al rec amb aigua freàtica dels arbres i arbustos. A més, està prevista la implantació de pèrgoles fotovoltaiques amb zones d’umbracle en cinc punts dels camins de la zona verda central de Cristóbal de Moura.

Les obres, impulsades per l’Institut Municipal d’Urbanisme, abasten una àrea de transformació que suma uns 4.300 m2 i tindran una durada aproximada de 14 mesos.





Paraules clau

Cristòbal de Moura/ Sant Martí/