Afectacions a la mobilitat per diverses obres a la via pública : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat per diverses obres a la via pública

30/06/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els treballs de reforma del pont de Santander comportaran talls a la circulació de vehicles des del diumenge 2 de juliol i fins el 3 de setembre

Aquest cap de setmana també hi haurà afectacions al lateral mar de la Gran Via, a l’alçada de la plaça Cerdà, per obres de canalització i treballs de construcció del carril bici

A partir d’aquest cap de setmana la circulació de vehicles del pont de Santander quedarà tallada per les obres de millora i ampliació d’aquesta infraestructura. La restricció viària s’iniciarà diumenge, 2 de juliol, i durarà fins al 3 de setembre. Les obres comporten la necessitat d’aixecar la calçada del pont per a millorar-lo, motiu pel qual hi haurà aquesta afectació  a la mobilitat.

El tall en sentit Llobregat es farà entre el carrer de Balmes de Sant Adrià de Besòs i la Via Trajana. El desviament de vehicles es farà pel mateix carrer de Balmes a Sant Adrià, la rambla de Guipúscoa, la rambla Prim i el carrer de Santander. Això tindrà afectació al recorregut de les línies d’autobús 60, B21, B24 i N8 que faran el mateix recorregut que els vehicles.

En sentit Besòs el tall es farà entre la Via Trajana i el carrer de Balmes de Sant Adrià de Besòs. Els vehicles es desviaran per les rambles de Prim i Guipúscoa, els carrers de Verneda, Jovellanos i Balmes de Sant Adrià de Besòs. De la mateixa manera que en sentit Llobregat, s’afectarà a les línies d’autobús 60, B21, B24 i N8 que faran el mateix recorregut que els vehicles.

El projecte de reforma del pont del carrer de Santander té l’objectiu d’apropar els barris de la Verneda i la Pau i el Bon Pastor, i fer-lo més accessible, permetent els desplaçaments a peu i en bicicleta.

 

Afectacions al lateral de la Gran Via de les Corts Catalanes

A partir d’aquest diumenge, 2 de juliol, hi haurà un tall del lateral mar de la Gran Via a l’alçada de la plaça Cerdà, costat Besòs, per obres de canalització i els treballs de construcció del carril bici. Aquest tall impedirà que els vehicles puguin accedir al lateral mar, a excepció dels busos, veïnat i serveis.

El tall s’allargarà fins a mitjans d’agost i els vehicles es desviaran per la plaça Cerdà, passeig de la Zona Franca, els carrers de la Foneria i Jane Addams, la carretera del Prat, el carrer de la Mineria i el tronc central de la Gran Via.

 

Configuració viària definitiva a Pi i Margall

En relació a les obres a Pi i Margall, destacar que aquest diumenge es durà a terme el canvi de costat de les ocupacions actuals i es passarà a treballar del costat mar al costat muntanya. Aquest canvi de fase permetrà obrir el carrer al trànsit, que ja quedarà instaurat amb la seva configuració definitiva: amb un carril per sentit a tot el carrer. També es restituirà el transport públic a la que serà la seva ubicació definitiva.





Paraules clau

afectacions/ mobilitat/ pont de santander/