L’Ajuntament de Barcelona completa l’adjudicació dels darrers habitatges restants fruït de la transformació del barri de cases barates del Bon Pastor : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona completa l’adjudicació dels darrers habitatges restants fruït de la transformació del barri de cases barates del Bon Pastor

01/07/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Tots els habitatges de les quatre fases de transformació de les cases barates del Bon Pastor ja estan adjudicats a veïns i veïnes del barri. Després que a principis d’aquest 2023 es fessin efectives les darreres adjudicacions a les últimes famílies que vivien a les cases barates, han restat 163 habitatges que han servit, en primer lloc, per a desdoblaments de famílies amb dret a reallotjament, i després a veïns i veïnes del Bon Pastor.

 

 

En concret, aquest divendres s’han sortejat tots els habitatges sobrants del procés de remodelació del barri, dels quals 20 han estat adjudicats en primera instància a 20 famílies que han pogut acreditar haver estat empadronades tota la vida en l’àmbit de les cases barates o en els habitatges per a reallotjats i que estaven inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Barcelona (RSHPOB). A més d’acreditar el padró històric, aquestes noves unitats familiars havien d’estar constituïdes per almenys dues persones que duguessin almenys dos anys convivint.

La resta de pisos s’han sortejat entre 593 famílies veïnes del barri del Bon Pastor des de fa almenys sis mesos, i inscrites al RSHPOB des d’abans del 15 de març d’enguany. El sorteig ha previst contingents per a col·lectius específics, amb 3 habitatges adaptats, 14 per a famílies monoparentals, 42 per a joves menors de 35 anys, 8 per a persones amb discapacitat sense necessitat d’habitatge adaptat, i els 76 restants per al contingent general.

Tot el procés ha estat acordat entre l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació, i les associacions veïnals del barri del Bon Pastor.

 

Culminació d’un procés iniciat el 2002

Aquest 2023 s’ha culminat un procés iniciat fa més de 20 anys per tal de proporcionar un habitatge nou i digne a les famílies que vivien a les cases barates, petits habitatges d’uns 40 metres quadrats construïts a la dècada del 1920. L’any 2002 es va aprovar la modificació del Pla General Metropolità per a la transformació del barri i el 2003 es van signar els convenis amb les associacions de veïns que establien les condicions de reallotjament.

La remodelació del barri consta de cinc fases, de les quals quatre ja han estat completades. Els 163 habitatges sobrants surten d’aquestes quatre fases ja realitzades i que han proporcionat un habitatge a unes 600  famílies veïnes de les cases. Del total de sobrants, 50 habitatges formen part de l’últim bloc en construcció de la 4a fase, i encara restarà una 5a fase amb la construcció de quatre nous edificis que serviran per ampliar el parc públic municipal.

Quant a les antigues cases barates, se’n conservaran dos grups de 16 casetes, el grup inaugurat ja com a museu del MUHBA i el de davant, per poder conservar també la fisonomia del carrer. Del segon grup falta decidir el seu ús. La resta s’han d’enderrocar i els solars que alliberin serà on s’aixecaran els habitatges públics de la 5a fase de remodelació i zones verdes.





Paraules clau

bon pastor/ cases barates/ habitatges/