L’Ajuntament i el Consejo Superior de Deportes avancen en l’organització de la Copa de l’Amèrica 2024, i en les candidatures dels mundials de futbol i d’atletisme : Servei de Premsa

L’Ajuntament i el Consejo Superior de Deportes avancen en l’organització de la Copa de l’Amèrica 2024, i en les candidatures dels mundials de futbol i d’atletisme

04/07/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El regidor d’Esports, David Escudé, s’ha reunit aquest dimarts a l’Ajuntament de Barcelona amb el president del Consejo Superior de Deportes (CSD) i secretari d’Estat per l’Esport, Víctor Francos, per avançar en l’organització de la Copa de l’Amèrica de 2024 i en el desenvolupament de les candidatures pels Campionats del Món d’Atletisme de 2029, el Mundial de futbol de 2030, i la Ryder Cup de 2031.

En una reunió celebrada a les dependències municipals de Barcelona, Víctor Francos i David Escudé han fet un seguiment dels aspectes relacionats amb l’organització de la Copa de l’Amèrica de Barcelona, que es disputarà entre l’agost i el novembre de 2024.

 

 

El Consejo Superior de Deportes destina a l’organització d’aquest esdeveniment 18 milions d’euros, mitjançant una subvenció nominativa a la Fundació Barcelona Capital Nàutica AC24, que té la finalitat de cobrir totes les despeses directament vinculades a la designació de Barcelona com a seu de la XXXVII Copa de l’Amèrica, i a l’organització de la competició.

Es tracta de la competició nàutica més antiga i més important, a més de ser el tercer esdeveniment esportiu amb més impacte econòmic per al país amfitrió, després dels Jocs Olímpics i del Mundial de futbol.

Precisament, David Escudé s’ha interessat per la candidatura per al Mundial de futbol de 2030, amb la voluntat que Barcelona sigui una de les seus en cas que prosperi el projecte que encapçalen Espanya, Portugal i el Marroc.

El secretari d’Estat per l’Esport i el regidor d’Esports de Barcelona han coincidit en remarcar la importància que té l’organització de competicions internacionals, per l’impuls que suposen per al desenvolupament esportiu, per la contribució a la projecció de la imatge d’Espanya i pel foment del turisme i de la indústria vinculats a l’activitat física i a l’esport.

En aquest sentit, Víctor Francos i David Escudé han aprofundit en la candidatura “Costa Brava – Barcelona 2031” per allotjar la Ryder Cup. Es tracta de la competició de golf per equips més important del món, un torneig que genera un gran interès mediàtic i que atreu milers de visitants, fet que beneficia el país amfitrió en termes esportius, turístics i econòmics. El Consell de Ministres ha autoritzat recentment el president del CSD per subscriure els acords necessaris en nom del Govern d’Espanya per complir els compromisos derivats de la designació d’Espanya com a seu de la Ryder Cup 2031.

Barcelona també aspira a organitzar els Campionats del món d’atletisme l’any 2029. Per aquest projecte, l’Ajuntament de Barcelona té el suport del Consejo Superior de Deportes, tal com ha manifestat Víctor Francos durant la reunió amb David Escudé.





Paraules clau

esport/