Barcelona pren el relleu a Copenhaguen per al Congrés Mundial d’Arquitectura de la UIA 2026 : Servei de Premsa

Barcelona pren el relleu a Copenhaguen per al Congrés Mundial d’Arquitectura de la UIA 2026

06/07/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona ha recollit aquest dijous el testimoni de Copenhaguen en l’organització del Congrés Mundial d’Arquitectura de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) Barcelona 2026. El pas de bandera ha tingut lloc durant la cloenda del Congrés Mundial d’Arquitectura que la capital danesa ha acollit entre el 2 i el 6 de juliol.

La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha participat en l’acte juntament amb la resta d’institucions impulsores de l’esdeveniment homònim que Barcelona organitzarà el 2026. Així, l’Ajuntament, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, el Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), a través del seu degà, Guillem Costa Calsamiglia, han presentat el full de ruta cap a l’esdeveniment que succeirà de manera paral·lela a la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura.

 

 

 

En la seva intervenció, Bonet ha afirmat que “acollir grans esdeveniments internacionals com el Congrés de la UIA i la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura han de servir per apropar l’arquitectura i el debat sobre la transformació urbana al conjunt de la ciutadania.”

 

Compromís internacional

Durant el Congrés de la UIA a Copenhaguen, s’han teixit aliances amb institucions, organitzacions i professionals de tot el món i s’han posat damunt la taula les principals qüestions amb què ja s’estan treballant, com l’impuls a la rehabilitació, descarbonització de l’arquitectura o la regeneració d’espais públics.

Aquests reptes, entre d’altres, formaran part de la proposta que haurà d’elaborar l’equip comissari de l’esdeveniment de Barcelona del 2026, els noms del qual sortiran del concurs internacional a dues voltes obert fins al 7 de setembre. L’equip de comissaris, que podrà ser multidisciplinari sempre que el lideratge l’assumeixi una persona arquitecta, serà escollit per un jurat de prestigi format per Ángela García de Paredes, Beth Capdeferro , Carme Pigem , Josep Maria Sánchez, Josep Bohigas, Josep Ferrando , Josep Lluís Mateo, Maria Hurtado de Mendoza, Philip Ursprung i Zaida Muxí .

Així mateix, el Congrés de Copenhaguen ha servit per mostrar la imatge gràfica del 2026, una identitat potent i polièdrica de l’estudi Pràctica que mostra la capacitat transformadora de l’arquitectura a través de l’acció.





Paraules clau

Congrés Mundial d'Arquitectura de la UIA 2026/ Copenhaguen/