Noves passes en la configuració del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic : Servei de Premsa

Noves passes en la configuració del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic

10/07/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

El Port Olímpic segueix endavant amb la configuració del nou model de restauració del Balcó Gastronòmic. BSM ha adjudicat tres noves propostes gastronòmiques que reforcen l’aposta per cuines pensades per a diferents perfils de públics i basades en la qualitat, la diversitat i el compromís amb l’alimentació sostenible i saludable.

 

 

La selecció d’aquests tres projectes s’ha fet seguint els mateixos criteris emprats en el concurs públic realitzat a finals de l’any passat: la qualitat, l’estil de cuina i producte, el disseny i ambientació proposat per als espais interiors i les mesures de sostenibilitat establertes per reduir l’impacte de l’activitat en l’entorn. En total, s’hi han presentat 7 propostes, entre les quals han resultat escollides les opcions següents:

Aquest segon lot d’adjudicacions amplia el nombre de propostes gastronòmiques que van adjudicar-se a finals del 2022, un procés que va permetre la formalització de 7 dels 11 restaurants que configuraran el Balcó Gastronòmic.

La resta de l’oferta culinària del nou Port Olímpic es completarà a principis del 2024, un cop s’adjudiqui un últim restaurant i les tres botigues gastronòmiques. Aquestes darreres seran tres espais que actuaran com a complements de l’oferta culinària dels espais de restauració.

El Balcó Gastronòmic farà del Port Olímpic un espai de restauració singular en primera línia del litoral barceloní, on serà possible trobar des d’opcions innovadores vinculades a la cuina-fusió fins a cuina de mercat d’arrel mediterrània. Cartes i menús variats i complementaris per a tot tipus d’ocasions.

 

Cuines de qualitat en un entorn arquitectònic innovador i privilegiat

 

 

Aquest mes de juliol s’inicia la segona fase d’obres del Balcó Gastronòmic, un cop completat l’enderroc de les antigues estructures del Moll de Gregal. La nova àrea ocuparà una superfície total de 24.000 m2 dels quals 8.000 seran espais de restauració.

La reforma definirà un entorn innovador i singular sense obstacles que, com passarà en altres àmbits del Port, afavorirà el diàleg entre la ciutat, l’activitat portuària i el litoral. A peu del Passeig Marítim, i disposats al llarg d’un ampli bulevard equipat amb zones d’estada i miradors, es construiran els quatre restaurants del nivell superior, que s’ubicaran a un voladís sobre el mar per potenciar encara més la sensació d’obertura i proximitat a la costa. Per la seva banda, els restaurants ubicats a la cota port comptaran amb àmplies terrasses, construïdes sota les pèrgoles fotovoltaiques que presidiran la coberta del Balcó Gastronòmic. En tots els casos, la llum i la transparència seran dos elements protagonistes en la definició dels nous espais interiors gràcies a l’ús de materials com el vidre que facilitaran la comunicació visual amb el mar i les instal·lacions portuàries.

Per facilitar l’accessibilitat entre els dos àmbits, es comptarà amb tres eixos verticals equipats amb escales i ascensors. El nou centre gastronòmic disposarà, a més, d’una connexió directa amb la platja de la Nova Icària.

La construcció del Balcó Gastronòmic finalitzarà a finals de l’estiu del 2024, coincidint amb l’inici de la Copa Amèrica de Vela, que farà del Port Olímpic la base de les competicions femenines i juvenils.





Paraules clau

Port Olímpic/ restauració/