Jaume Collboni reuneix, per primer cop, el Cos Consular, les cambres de comerç i els organismes internacionals : Servei de Premsa

Jaume Collboni reuneix, per primer cop, el Cos Consular, les cambres de comerç i els organismes internacionals

12/07/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha reunit avui al Palauet Albéniz amb membres del Cos Consular, les cambres de comerç i els organismes internacionals. Es tracta de la primera trobada que l’alcalde ha mantingut amb prop d’un centenar de diplomàtics i representants d’organismes Internacionals amb seu a Barcelona, una de les ciutats no capital d’Estat amb major presència i tradició consular, on hi ha acreditats un total de 96 cònsols.

 

 

L’alcalde ha estat acompanyat del Comissionat de Relacions Internacionals i Promoció de Ciutat, Pau Solanilla i dels quatre tinents d’alcaldia: la primera tinenta d’alcaldia: Laia Bonet, de l’àrea d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge; la Segona tinenta d’alcaldia, Maria Eugènia Gay, de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida; el Tercer tinent d’alcaldia, Albert Batlle, de  l’àrea de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior i el Quart tinent d’alcaldia, Jordi Valls, amb l’àrea d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme.

Jaume Collboni els ha transmès “la seva prioritat per reforçar la presència de Barcelona al món i per projectar la ciutat com a capital europea i una de les principals economies del Sud d’Europa”. És per això que l’alcalde els ha agraït “el seu compromís i implicació amb la ciutat” i els ha emplaçat a “seguir enfortint els llaços d’amistat i col·laboració en l’àmbit econòmic, comercial, cultural  institucional”.

“Vull agrair-los que ens han ajudat a obrir portes i generar nous contactes, que siguin les nostres “antenes” als seus països i siguin el nostre catalitzador perquè mitjançant la seva presència i influència positiva aconseguim els objectius que ens marquem”, ha dit Colboni.

En aquest sentit l’alcalde els ha situat com un dels actors que ha contribuït al “moment d’impuls i de llançament que està vivint Barcelona”, un cop superats nivells preCovid, i que és fruit d’un “projecte de ciutat més competitiva, que potencia sectors econòmics estratègics de futur com la innovació digital, l’energia neta o la biomedicina”, i també “més ben posicionada en la captació d’esdeveniments internacionals”, citant com exemples la primera etapa a Barcelona de la Vuelta Ciclista España, la seu permanent  del MWC o la Copa América de Vela.

Pel que fa a una de les demandes que tradicionalment preocupen als representants del Cos Consular, Collboni els ha assegurat que “Barcelona és una ciutat més segura” i que el repte que suposa la seguretat, comú a totes les grans ciutats, serà una de les seves prioritats com alcalde.

Entre els assistents a la trobada hi havia la majoria de directors generals i representants d’organismes internacionals com Casa Amèrica, Casa Àsia, IEMED, CIDOB, Metropolis, Medcities, CEI, o Barcelona Global. També ha comptat amb la presència de cònsols generals de carrera com els de França, Itàlia, Xina, Ucraïna, Turquia, Argentina, Corea, Uruguai, Perú, Colòmbia, Bolívia, Equador, Xile, Filipines, Suïssa, Paraguai, Hongria, El Salvador, Romania, Marroc i Geòrgia, entre d’altres.





Paraules clau

cos consular/