La recollida selectiva es reimplanta a l’eix Consell de Cent : Servei de Premsa

La recollida selectiva es reimplanta a l’eix Consell de Cent

18/07/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

A partir d’avui i durant aquest mes de juliol i també els mesos de setembre i octubre es recol·loquen de forma gradual els contenidors a l’eix Consell de Cent, que es van retirar, tal i com es fa habitualment, per poder executar les obres. Serà un procés que es farà de forma gradual, amb quatre trams de cinc carrers cadascun i amb la presència de vuit persones informadores que acompanyaran la ciutadania en el canvi de rutines. Durant el temps que han durat les obres, el servei de recollida de residus s’ha realitzat amb un reforç de contenidors als carrers transversals.

 

 

 

 
Ara, un cop finalitzada la urbanització d’aquest nou eix, la prioritat municipal és desplegar els serveis municipals corresponents i ordenar-los de manera que la ciutadania entengui la seva nova lògica de funcionament, a fi i efecte de garantir la disciplina i la convivència dels diferents usos de l’espai públic.

El primer tram on es col·loquen de nou els contenidors és el que va entre el carrer de Vilamarí fins a Comte Borrell. En total es col·loquen 15 contenidors de les fraccions selectives paper, vidre i plàstics i metalls i 14 contenidors de resta. Amb aquesta configuració i conjuntament amb la disposició dels contenidors dels carrers transversals es recupera la capacitat que hi havia abans de les obres. Els contenidors d’orgànica es mantenen als carrers transversals perquè són suficient per donar servei al veïnat.

Per la singularitat d’usos de l’eix Consell de Cent s’ha adaptat el servei a la tipologia de via, que inclou àmplies zones d’estada, de passeig, circulació de bicicletes, de vehicles, etc. A cada tram de carrer s’ha col·locat un punt de triple recollida selectiva (contenidors groc, blau i verd). Els contenidors de plàstics i metalls i els de paper i cartró es buidaran un cop al dia, entre les 6 i les 7h del matí. I els de vidre dos o tres cops a la setmana, segons necessitats, a partir de les 9h del matí. A cada tram també s’han situat entre dos i tres contenidors de resta que es buiden cada dia al vespre. Finalment, els contenidors d’orgànica mantenen el buidatge habitual en dies alterns.

Les últimes setmanes s’ha fet un monitoratge del comportament dels residus tant domèstics com comercials i per tant el servei s’implanta segons les necessitats detectades. A partir d’ara els equips d’informadors i informadores continuaran al carrer realitzant una campanya informativa i monitoritzant les zones de contenidors i entorns. A més es farà seguiment exhaustiu i intervenció ràpida davant de qualsevol desajust que detectin els equips de neteja així com de les comunicacions que pugui fer la ciutadania.

Les següents fases de desplegament seguiran la mateixa lògica. Els informadors de carrer es desplegaran la setmana abans de la recol·locació dels contenidors i es mantindran uns dies per fer la tasca informativa i de monitoratge. A partir de mitjans de setembre s’iniciarà la col·locació de contenidors en el segon tram previst, des del carrer Comte Borrell fins a Aribau, i es continuarà amb el tercer tram, entre Aribau i Pau Claris, i finalment el quart, entre Pau Claris i el passeig de Sant Joan. Es preveu que la reposició acabi a mitjans d’octubre.

Pel que fa a la recollida comercial, es mantindrà la derivació del cartró dels comerços cap al circuit de recollida comercial amb la voluntat de descongestionar els contenidors domèstics. De fet, les últimes setmanes, ja s’ha fet una campanya informativa en aquest sentit que es mantindrà un cop estiguin col·locats els contenidors.





Paraules clau

neteja/